[bar group="860×106"]

Perspectives de lluita

stdAra fa cinc anys es posava en funcionament la pàgina web espaifabrica.cat, un portal que volia ser, en paraules dels mateixos impulsors, “un espai de trobada i de debat entre les esquerres rupturistes catalanes, projectada al món i oberta a les propostes que des de qualsevol racó contribueixin a teixir la xarxa de la resistència”. Poc a poc, aquest espai de trobada s’ha anat convertint en el projectat aplegant més i més col·laboradors i lectors tant dels Països Catalans com de fora tot esdevenint l’eina informativa i formativa que es volia.

Avui, els responsables del projecte Espai-Fàbrica han decidit fer un pas endavant apostant per l’edició en paper d’un monogràfic que sota el títol de Perspectives es publicarà el proper juny. D’aquesta manera es donaria el tret d’inici d’una publicació de “pensament i anàlisi crítica per a l’acció” de periodicitat anual que permetria una reflexió més reposada de la que permeten espais com el web. Ara bé, per a que aquest projecte esdevingui realitat caldrà la col·laboració de tothom qui cregui que val la pena una publicació d’aquestes característiques. És per això que amb l’objectiu d’aconseguir els 5.000 euros necessaris han decidit buscar suport econòmic a través de la plataforma de micro-mecenatges Verkami.

Per a ser fidels al seu propòsit, per a aquest primer número de Perspectives han fet una tria d’articulistes que responguin al doble perfil de persones militants amb capacitat de reflexió vinculats tant a l’esquerra independentista com als moviments socials. La quinzena de persones que hi col·laboraran abordaran temàtiques diverses que van de l’anàlisi de la situació econòmica -Ivan Gordillo del Seminari Taifa- al del moviment feminista i l’alliberament sexual -Maria Rodó i Silvia Alberich-, passant pel tractament de les qüestions laborals -Josep Garganté i Jordi Martí- del territori i l’habitatge -Ada Colau i Pau Llonch- o de la construcció nacional -Manel López.

Verkami del projecte.


[bar group="860×106"]