Petició de 4 anys de presó per tirar unes sabates a la taula de l’alcaldessa

francesc raset de salvem montserratProtestava en un ple de Collbató contra la destrucció de Montserrat

 

Francesc Raset, membre de Salvem Montserrat, s’enfronta a una petició de presó de quatre anys, acusat pel consistori de Collbató d’atemptat contra l’autoritat. Els fets pels quals se l’acusa són el llançament d’unes sabates sobre la taula de l’alcaldessa durant el transcurs d’un ple el març d’aquest any en què es va aprovar un pla urbanístic contra el qual Salvem Montserrat ha recollit més de 1.200 al·legacions.

Ja fa 3 anys i mig que l’Ajuntament de Collbató, municipi al peu de Montserrat governat amb majoria absoluta pel PSC, va aprovar l’ampliació en un 300% de la zona industrial que l’envolta, anomenada Les Ginesteres. Des d’aleshores, la plataforma popular Salvem Montserrat no ha parat de treballar amb l’objectiu del que consideren un despropòsit que amenaça l’entorn natural de Montserrat.

Des del principi, els informes dels serveis tècnics de les àrees d’Urbanisme i de Medi Ambient del mateix ajuntament han desaconsellat el projecte per desproporcionat i injustificat, però el deute de 7 milions d’euros que l’any 2003 es va descobrir que acumulava el municipi degut a la gestió d’anteriors governs municipals (del mateix signe que l’actual) és el principal argument per una alcaldessa que recentment ha perdut el suport fins i tot d’alguns dels principals inversors que recolzaven el projecte, Quat Inversiones i Inmobiliaria Benet, que es van retirar del projecte.

Salvem Montserrat acusa l’administració autonòmica, concretament les conselleries de Medi Ambient i de Política Territorial i Obres Públiques, de passivitat davant el pla aprovat per l’Ajuntament i continua lluitant per aturar el que qualifiquen com a brutal agressió a Montserrat. I és que el projecte d’ampliació del polígon industrial implicaria l’aparcament de més de 1.000 vehicles, la instal·lació d’activitats altament contaminants i la gestió de residus perillosos com amiant o cianur. Segons sembla, tot plegat podria aportar guanys de més de 120 milions d’euros per als promotors.

Són més de 75.000 les persones que han signat a favor del manifest de Salvem Montserrat, més de 1.000 entitats i quasi 1.500 ciutadans de Collbató, un poble de poc més de 2.500 habitants. Per la seva banda, Francesc Raset ha demanat, a través d’una carta oberta a Josefina Martínez, l’alcaldessa de Collbató, que retiri l’acusació que el podria portar a la presó i que aturi “la dinàmica d’enfrontaments que un judici pot suposar” i que “no ajudarà gens a millorar l’ambient social del poble”.