[bar group="860×106"]

Piquets actius, càrregues policials i seguiment desigual de la vaga al País Valencià

A primera hora del matí s’han pogut constatar les dues cares de la vaga general al País Valencià: d’una banda, un seguiment irregular de la convocatòria (més massiu a l’administració pública, més fluix a l’empresa privada) i de l’altra una activitat intensa dels piquets.

Piquets a partir de les 00h

Els piquets més matiners han sigut els que a primera hora del 29-S s’han dirigit a alguns centres neuràlgics per intentar el seu tancament: a Mercavalència i Mercalicante s’ha aconseguit bloquejar l’entrada de camions. Hi ha hagut molta tensió i un ferit després de la intervenció dels antiavalots. L’empresa de recollida de fems Inusa i Correus d’Alacant també han rebut la visita dels piqueters. A València l’activitat del Port s’ha reduït als serveis mínims, i hi ha hagut diversos talls de carretera.

Els piquets acudeixen al centre de les ciutats

Amb l’eixida del sol, gran part dels piqueters s’han aplegat al centre de les ciutats. A Alacant uns 300 piqueters han intentat tancar el Corte Inglés, mentre a València, un fort dipositiu policial està protegint els edificis més emblemàtics del centre de la ciutat. La policia també ha identificat a molts dels piqueters que se dirigien cap al centre, tant a València com Alacant.

Les universitats aturades

Les universitats de València i Alacant han sigut escenari de les protestes dels estudiants i treballadors, que han aconseguit paralitzar pràcticament tota l’activitat inclosos serveis com les cafeteries o els administratius.

Al campus de Blasco Ibàñez de la Universitat de València hi ha hagut un tall de carretera durant la concentració convocada per les Assemblees de Facultat i el SEPC. La intervenció de la policia ha acabat amb un piqueter en urgències, amb un muscle dislocat.


[bar group="860×106"]