[bar group="860×106"]

“Presentarem una querella contra la jutgessa”

[L’ACCENT 145]

Entrevista a Alba Pradas, del grup de suport d’en David

 

En el recurs, al·legueu irregularitats durant la detenció d’en David.
Diuen que no estava localitzable, però fa sis anys que està empadronat al mateix lloc. De la mateixa manera que els Mossos van anar-lo a buscar a la feina per detenir-lo, podien haver-hi anat per entregar-li la notificació de crida i cerca. Es va presentar un operatiu de Mossos d’Esquadra de paisà, encaputxats, i se’l van endur, sense dir-li perquè. Va passar-se la nit a comissaria i van negar-li l’assistència a un advocat.

I de seguida vau muntar un grup de suport amb força gent…

La repressió dispara els mecanismes de solidaritat. La societat civil ha respost al clima d’alarma social que ha generat la crida d’empresonament del David, ja que actualment la insubmissió és vista com una lluita per tal que mai més tinguem l’obligació de servir l’Estat espanyol.

La setmana passada, vas anar amb l’advocat i representants de l’Ajuntament de Vilafranca a parlar amb la jutgessa. Per què creus que no us va voler rebre?
Perquè a nivell jurídic l’ingrés a presó del David és insostenible i no té cap fonament.

I quin és el pas següent?
Presentem una querella criminal contra la jutgessa Isabel Gallardo i la seva secretària judicial per prevaricació. No està capacitada per continuar amb el cas. Tocaria arxivar-lo, com han fet altres jutjats amb altres implicats pels fets del 12 d’octubre del 98 que també tenien antecedents per insubmissió.
Si dieu que l’empresonament no té sentit, quin creus que és el motiu de la detenció?
Es tracta d’una persecució política contra l’esquerra independentista i els moviments socials. Episodis com el d’en Franki de Terrassa o la Núria Pòrtulas de Girona són mostres d’aquesta voluntat política d’esclafar qualsevol moviment dissident que vulgui superar el panorama actual.

Creus, doncs, que en David ha estat un cap de turc?
Crec que el procediment d’aquesta jutgessa en particular té una motivació política. Ha vist en el cas del David Sànchez la manera de castigar el moviment antimilitarista, de menysprear la lluita de centenars d’insubmisos per l’abolició del servei militar obligatori i de deslegitimar la lluita antifeixista.


[bar group="860×106"]