[bar group="860×106"]

Presenten l’Esquerra Independentista de Mallorca i els actes reivindicatius de la Diada Nacional del 31-D

ei mallorcaLes organitzacions i col·lectius de l’esquerra independentista van presentar el passat dissabte a la plaça de Cort, davant l’Ajuntament de Palma,  la Coordinadora de l’Esquerra Independentista de Mallorca (CEIM), integrada per Maulets, SEPC, Endavant i Gent Activa (plataforma mallorquina de suport al projecte municipalista de les CUP). Representants de les quatre organitzacions de l’illa llegiren el manifest de presentació de la CEIM el mateix Dia de la Constitució espanyola, i van aprofitar per mostrar el seu rebuig a la celebració d’aquesta data.

D’altra banda, la presentació de la CEIM va servir també per reivindicar una altra data, el 31 de Desembre, Diada Nacional de Mallorca durant la qual es commemora l’arribada dels i les catalanes a l’illa. De fet, els representants de la CEIM sortiran al carrer enguany sota una sola sigla, Esquerra Independentista de Mallorca, i amb un sol lema a la capçalera: “Des de Mallorca i cap a la Unitat Popular: Independència”.

presentacio CEIMDurant la roda de premsa, doncs, es presentaren tots els actes previstos de cara a commemorar  la Diada Nacional del 31-D.

L’acte que obrirà les commemoracions es celebrarà a la universitat de la mà dels estudiants del SEPC, que han organitzat al campus una taula rodona sobre els orígens de la Diada del 31-D i la seva vigència actualment.

Per la seva banda, Gent Activa ha convidat representats de les CUP a Mallorca, i està  previst que aquests facin conferències a diversos pobles de Mallorca. Concretament, a Montuïri el diumenge 27 de desembre, i a Inca i Manacor el dilluns 28. Endavant s’ha encarregat d’organitzar l’Acte Polític de l’Esquerra Independentista de Mallorca, en el qual intervindran totes les organitzacions i que es celebrarà el dimarts 29, un dia abans de la manifestació unitària que recorrerà els carrers de Palma com cada any.

Com ja era d’esperar, doncs, l’organització que més actes ha preparat és Maulets, ja que són els joves de l’esquerra independentista, junt als estudiants, qui duen anys encarregant-se de l’organització de la Diada. El dimarts 29, Maulets ha organitzat una conferència sobre “crisi i jovent” a darrera hora del matí, i la jornada es clourà amb un “sopar jove” al Casal Popular Voltor Negre, recentment obert a Palma. Durant la tarda tindrà lloc un cercavila juvenil pels carrers de Palma que acabarà a Can Alcover, on tot just després començarà l’Acte Polític de l’Esquerra Independentista de Mallorca.

Els representants de la CEIM repassaren dissabte passat tots aquests actes, però asseguraren que aviat s’oferirà més informació concreta sobre llocs, horaris i demés.


[bar group="860×106"]