Primer treball dels valencians Mai Mai amb Flor y Nata Records

Primer treball dels valencians Mai Mai amb Flor y Nata Records

Mai Mai és una jove banda que en la seua curta vida com a grup han aportat frescor i originalitat al panorama musical valencià. I dic valencià, que no en valencià, ja que seria injust limitar-la la banda. Mai Mai apunta molt més que a actuar en festivals i concerts per a formacions que s’expressen en la nostra llengua: el fet d’associar-se amb un segell com Flor y Nata és un pas més a l’hora d’obrir-se a un públic més centrat en el gust musical, que no pas en una jornada festiva. En Mai Mai trobem una banda a la recerca de normalitat, una normalitat que els done peu a actuar en qualsevol concert o festival, on el fet d’expressar-se en català siga una evidència, més que una etiqueta.

Aquest treball, més que una novetat, suposa un avanç pels quatre músics valencians, que fins fa uns mesos s’autoeditaven i distribuïen el seu treball, amb una original promoció que treia el màxim partit dels seus coneixements audiovisuals i aprofitava al màxim les xarxes socials per a fer-ne difusió.

Mai Mai

Mai Mai renaix de la ma de Flor y Nata Records, cosa que suposa una oportunitat per a la banda d’arribar a un públic més divers. Aquesta reedició veu la llum amb una millor presentació però amb el mateix contingut, 6 temes propis de pop-rock amb moltes influències: per esmentar una banda, estem quasi obligats a nomenar Foo Fighters.

Però si aprofundim més en el so del grup, trobem que temes com “Filibusters” o “La cançó que mai s’acaba”, tema que obri aquest primer treball, té molt a veure amb aquell Emo-Core que es feia pels anys noranta als Estat Units i que tenia com a màxim exponent bandes com The get up kids o, si volem anar més enllà, hem d’acostar-nos a referències editades pel segell californià Epitah a finals de la mateixa dècada dels noranta, com podrien ser Motion City Soundtrack.

Allò cert és que Mai Mai és una banda jove i encara estan escalfant els seus motors. Sens dubte , el conjunt ha elaborat una bona carta de presentació amb aquest mini-CD -que podríem qualificar de bon començament- per a donar pas a un treball de llarga durada, el qual ja s’està gestant. Aquest nou treball de ben segur farà madurar i definir el so de la banda, així com fidelitzar un bon grapat de seguidors. Haurem d’estat atents a aquesta nova referència.