[bar group="860×106"]

Primeres mobilitzacions la vespra de l’1 de maig

Enguany, i seguint una tònica que ja fa uns anys que s’inicià, la commemoració de l’1 de maig abasta una gran quantitat de viles i ciutats dels Països Catalans. Una commemoració que, lluny de les desfilades dels sindicats majoritaris, és impulsada per l’anticapitalisme i va prenent un volum cada vegada més important. Tan important que ja en moltes ciutats el volum de persones que aplega és molt superior al de CCOO i UGT.

L’esquerra independentista ha participat enguany molt activament en l’impuls de fins a 29 mobilitzacions repartides al llarg i ample dels Països Catalans. Unes commemoracions que en alguns casos ja es van realitzar ahir 30 d’abril. La vila de Gràcia i el Fort Pienc van ser dos barris de Barcelona on hi va haver mobilitzacions. També a Santa Coloma de Gramenet s’hi van mobilitzar més de dues-centes persones convocades per l’Assemblea de Joves d’aquesta població del Besòs, mentre que a Sant Cugat del Vallès, Arran convocava a una crema col·lectiva de contractes precaris.

A Vic, després d’uns quants anys, es tornà a convocar manifestació. La COS i la CGT van aplegar un centenar de persones en una marxa que va recórrer el centre de la capital osonenca. També al Vendrell hi hagué una marxa similar.

A Reus unes dues-centes persones es mobilitzaren convocades per diversos col·lectius i sindicats llibertaris i de l’esquerra independentista. La mobilització s’inicià davant l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, per recordar Cipriano Martos, militant del FRAP, assassinat el 1973 després de patir tortures en aquell centre. Amb aquesta acció es feia pública la voluntat de portar aquest cas al procediment obert contra el franquisme a Argentina. Posteriorment la manifestació passà per davant de la casa natal de l’històric cenetista Joan Garcia Oliver, on es col·locà una placa. Durant el recorregut s’assenyalà els bancs culpables de desnonaments i algun establiment, com el bar La Ferreteria, que va acomiadar una treballadora sindicada i a qui encara li deuen uns mesos de salari. Finalment, la marxa va acabar davant l’ajuntament.

gracia  ittos

Mobilització a Gràcia.  Autor: @_ittos_

santacoloma jovesgramenet

200 manifestants a Santa Coloma de Gramenet. Autor:@jovesgramenet

vic jcomajoan

Manifestació de la COS i la CGT a Vic.  Autor: @jcomajoan

vendrell alf red73

Mobilització al Vendrell. Autor: @Alf_Red73

reus cupreus

Moment de l’homenatge a Cipriano Martos davant la caserna de la Guàrdia Civil de Reus. Autor: @CUPReus


[bar group="860×106"]