Primeres valoracions de la jornada de vaga

El seguiment de la vaga ha sigut desigual als diferents centres públics. Els sindicats intitucionals parlen d’un 75%-60% de seguiment a les diferents regions dels Països Catalans sota domini espanyol.

Un dels sectors on menys ressò ha tingut ha sigut el de l’ensenyament, on els precentatges de vaguistes ha sigut dels més baixos, si més no al País Valencià. P.T i I.C. professors d’institut de València explicaven a L’ACCENT que en molts centres educatius el professorat ha tingut por de participar perquè entenien que podia servir per fer el joc al PP i reforçar el seu poder. “La gent se sent traïda pel PSOE” han assegurat, però això no ha esta motiu suficient.

 

En aquest sentit, Gonçal Bravo, coordinador general de la COS ha fet una promera valoració de la vaga per a L’ACCENT. “S’ha de ser conscient que el seguiment ha sigut més baix del que afirmen les direccions de CCOO i UGT, i també s’ha de tindre present que a les reunions i visites dels delegats d’aquests sindicats al centres de treballa, s’ha desincentivat a la mobilització”.

Tot i això, Gonçal Bravo fa una valoració positiva de la jornada, a l’espera de les mobilitzacions de la vesprada: “s’ha demostrat que el treball coordiant  i unitari de l’esquerra independentista, juntament amb altres col·lectius i moviments socials, pot servir per mobilitzar amb força i per donar una resposta potent als atacs de la patronal i de l’estat”. Gonçal considera que les accions que s’han realitzat a Barcelona durant el matí “són un exemple a seguir arreu dels PPCC”.