[bar group="860×106"]

Primers actes de la diada del 25 d’abril

Aquest dissabte al migdia a la ciutat de València s’ha fet la primera de les mobilitzacions de la jornada que commemora els 307 anys de la derrota d’Almansa. Una cercavila en defensa del català ha recorregut alguns carrers de Ciutat Vella i ha finalitzat davant la seu del PP del carrer Quart. Allà, s’ha desplegat un mapa dels Països Catalans per tal que els assistents l’omplissin de llibres. La defensa de la llengua i de la cultura arreu de la nació ha estat el fil conductor d’aquesta acció, que durant el passat 23 d’abril ja es va dur a terme, per segon any, a desenes de localitats.

Els actes de commemoració del 25 d’abril, però, ja fa alguns dies que estan en marxa arreu del País Valencià. El 23 d’abril Gandia ja va viure el primer dels actes, amb l’acció del mapa de llibres dels Països Catalans. També ahir divendres alguns centenars de persones es concentraren a l’estàtua d’Antoni Miró, que l’alcalde de Gandia ha intentat invisibilitzar. També hi hagueren actes a Beniarrés, amb una conferència de Pau Tobar al voltant del seu llibre “El pas dels maulets”, i a Ontinyent, amb la presentació d’Arran.

Ahir també a València, Alternativa per València-CUP va omplir la sala d’actes del col·legi major Rector Pesset per a escoltar la intervenció de diversos representants de lluites locals i del diputat al parlament principatí David Fernández. Les lluites de la PAH, contra els CIE i de l’AMPA del CP Pare Català contra el tancament de la línia en valencià van tenir veu en un animat debat.

Les comarques de més al sud del País Valencià també han commemorat la diada. La Comissió Migjorn, coordinadora que aplega diverses organitzacions socials i culturals, ha convocat un acte a la Plaça del Mercat d’Alacant. Parlaments, actuacions musicals i poètiques, i una cercavila, han precedit el dinar popular. Aquesta mateixa coordinadora ha organitzat un autobús per assistir a l’acte de

La manifestació de la tarda està previst que s’iniciï a les 18:00 a la Plaça de Sant Agustí. Posteriorment a aquesta manifestació hi haurà un concert a Burjassot. Els grups seran Orxata, Tashkenti, Assekes i Atupa. Aquests darrers van fer públic ahir el seu darrer videoclíp, “Poble”, que amb la col·laboració de Feliu Ventura, reprodueix al·legòricament diverses escenes de lluita de la joventut i la societat valenciana.


[bar group="860×106"]