[bar group="860×106"]

Prohibides les banderes palestines al Palau Blaugrana

El Maccabi de Tel Aviv és un dels ambaixadors internacionals per excel·lència de l’estat d’Israel, almenys en matèria esportiva. Les visites del vigent campió de l’Eurolliga al Palau Blaugrana acostumen a estar envoltades de reivindicacions prop palestines, ja sigui en els dies previs al partit o durant el mateix enfrontament entre els dos equips. Sembla que el Futbol Club Barcelona vol tallar d’arrel aquestes reivindicacions i abans del partit de demà entre Maccabi i Barça, corresponent a la desena jornada del Top 16 de la màxima competició continental, ha transmès una sèrie d’avisos i prohibicions als grups d’animació del Palau, tal i com han informat aquests mateixos.

Prohibit portar banderes palestines

El Consell del Palau, enllaç entre el club i els grups d’animació blaugranes, van comunicar que demà estarà prohibida l’exhibició de banderes palestines durant el partit. A més, tal i com ha informat Dracs 1991 en aquest comunicat a la seva pàgina de Facebook, el Barça prohibeix les pancartes escrites en àrab, càntics en referència a Palestina i cap càntic que es pugui considerar ofensiu cap al Maccabi o l’estat d’Israel. El grup Sang Culé també ha denunciat al seu bloc el que consideren una retallada de la llibertat d’expressió dictada pel Mossad.  A més, Sang Culé avisa que no renunciaran a les seves reivindicacions en favor del poble palestí, i contra la repressió que aquest pateix a mans d’Israel.

Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra asseguren que les normes de cara al partit d’Eurolliga de demà són les habituals i que tan sols es perseguiran els càntics o les pancartes que incitin a la violència o continguin missatges xenòfobs i racistes.

La polèmica ve precedida de la demanda feta per alguns dels grups d’animació del Barça, així com les plataformes Boicot, Desinvercions i Sancions contra Israel (BDS) i Prou Complicitat amb Israel, que demanen l’exclusió del Macabi de Tel Aviv de l’Eurolliga. Segons aquestes entitats, l’equip de bàsquet israelià és una de les eines que ‘estat d’Israel utilitza per presentar-se com a representant de la democràcia arreu del món, la qual cosa permet amagar “la seva política racista i sionista”.


[bar group="860×106"]