[bar group="860×106"]

Tornen les mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic

Milers de persones s’han manifestat aquest dissabte 12 de novembre a Barcelona en defensa de l’ensenyament públic. Convocats per diversos col·lectius de l’ensenyament, sindicats docents, famílies i formacions d’esquerres.

Les reivindicacions destacades eren la inversió del 6% del PIB en l’educació pública, al nivell d’altres països europeus, revertir les polítiques contràries a l’escola pública i favorables a les privades dels darrers governs autonòmics, i rebutjar les lleis educatives dels governs estatal i autonòmic, la LOMQE i la LEC.

La manifestació ha transcorregut, en un dia festiu, els carrers del centre de Barcelona,  aplegant moltes famílies.

Els convocants han destacat que la inversió en educació actualment és de les més baixes d’Europa, i l’ensenyament s’està convertint en un privilegi fora de l’abast de cada vegada més catalans. de les classes populars i treballadores. Així, les organitzacions d’estudiants, com el SEPC, que també havien donat suport a la manifestació, han anunciat la convocatòria el proper dijous 17 de novembre de mobilitzacions en defensa de la gratuïtat de la universitat, un dret que els governs han arrabassat a la majoria de la població. També en aquest sentit, diverses veus han denunciat projectes encoberts de privatització com Escola Nova 21 amb l’entrada de fundacions privades i bancs a l’ensenyament.

 


[bar group="860×106"]