Protesten davant IB3 pel maltracte a la llengua catalana

joves mallorca ib3Joves de Mallorca per la Llengua va protagonitzar divendres 23 de desembre un acte reivindicatiu en contra del camí que la televisió pública de les Illes Balears, IB3 Televisió, ha emprès després de les passades eleccions, i reclamar que el català, la llengua pròpia de les Illes, en segueixi sent la llengua preferent.

A les 11:30h. al Polígon de Son Bugadelles (Calvià), una cinquantena de joves es van concentrar amb una pancarta amb el lema “Llibertat d’elecció de llengua? I a IB3?”. Aquesta entitat ha denunciat en reiterades ocasions la situació de la llengua catalana el sector públic audiovisual. Amb l’arribada de la TDT (Televisió Digital Terrestre), s’ha obert un nou marc en el qual, d’uns 40 canals que es reben per mitjana a les Illes Balears, només uns 4 són íntegrament en català.

Els concentrats es preguntaven “on és la llibertat, pels catalanoparlants, de triar la llengua”. Afirmant que IB3 ni tan sols compleix la llei de l’estatut que afirma que els mitjans públics han de ser en català. “Els catalanoparlants no tenen tan sols d’opció de triar en quina llengua volen accedir als continguts”, van denunciar.