Prou lleis a mida per a l'especulació!

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. ha decidit acollir-se al projecte d’Àrees Residencials Estratègiques i construir pisos en vàries zones de la ciutat. Som habitants del barri de Safaretjos i durant anys han deixat degradar la zona amb negatives a la rehabilitació dels habitatges existents. Han deixat que la zona on vivim es degradés amb escombraries i brutícia. Sense cap intervenció mínima per esmenar-ho. Així han aconseguit que molts veïns, cansats de tot això, acabessin venent o marxant.

La pressió que estan fent és vergonyosa. L’interès en expropiar-nos, també. El seu projecte és construir 420 habitatges en un petit barri al que no han dotat mai de les més mínimes infraestructures.

La nostra capacitat de defensa es molt curta en el temps, doncs han evitat la informació als veïns, deixant un marge legal de reacció molt limitat . Sabem que el Parlament Europeu va reclamar al Govern Espanyol una revisió sobre urbanisme i la revisió dels nous plans constructius, va denunciar la requalificació del sòl en profit del promotor i també el paper de totes les Autonomies i Ajuntaments en aquests plans de requalificacions i especulacions urbanístiques.

Creiem que hi ha un altra manera de intervenir més respectuosa amb l’estructura d’aquest petit barri. La nostra proposta queda totalment allunyada dels seus plans especulatius, i consisteix en la rehabilitació integral del barri i dels habitatges existents. També volem la creació dels equipaments necessaris que mai no hem tingut en les zones propietat de l’Ajuntament.

De tota manera, i com a mal menor, estem presentant recursos a la seva intenció de construir blocs de pisos de 17 i 30 plantes. En aquests moments Catalunya té plans ARE en moltes ciutats i municipis, la majoria dels quals amb moviments veïnals que s’oposen a aquests projectes.

Estem fent arribar la nostra veu i les nostres queixes a tots els organismes possibles. És per això que us demanem la vostra col·laboració en la defensa del nostre barri: donant ressò a les nostres queixes per intentar evitar la especulació, disfressada d’actuació social.

La nostra solidaritat amb tots els pobles i ciutats afectades per aquests projectes imposats, que ignoren a les persones i trepitgen els seus drets legítims a viure dignament a casa seva. Una nova concepció de l’urbanisme és possible, només cal que hi hagi la voluntat de no treure lleis fetes a mida per interès especulatiu.

Teniu a la vostra disposició més informació al blog de l’Associació de Veïns: www.safaretjos.blogspot.com