Puig estrena amb presses el web per a delators abans de les properes mobilitzacions socials

Segons ha pogut saber avui l’Accent, el departament d’Interior està fent esforços per posar en marxa aquesta propera setmana el web on penjarà fotografies de persones a qui els Mossos acusin de prendre part en incidents, de manera que les persones que vulguin col·laborar amb la policia ho puguin fer a través del mateix web de “Col·laboració Ciutadana contra la Violència Urbana”. Els delators hauran d’identificar-se i deixar les dades, un telèfon de contacte i un correu electrònic.

El passat dia 12, el degà del Col·legi d’Advocats de Barcelona, Pedro Yúfera, va posar en dubte la legalitat del web impulsat pel Departament d’Interior de la Generalitat si acceptava denuncies anònimes. Finalment doncs, les dades dels xivatos s’haurien d’enregistrar i estar a disposició judicial.

L’eina de denúncia contra els manifestants ha estat un encàrrec del departament de Felip Puig a la companyia T-Systems. Els treballs preparatoris haurien d’acabar el diumenge i estarà en proves al llarg del dilluns, per entrar en funcionament a partir de dimarts.

El departament d’interior vol posar-la en marxa per a fer una presentació mediàtica abans de dates com la cimera del BCE a Barcelona o el 1er de maig, al fil de la intensa campanya repressiva i de criminalització dels moviments de protesta popular contra les retallades. Posant en marxa aquest web, el departament d’interior podria tenir una coartada per seguir utilitzant fitxers il·legals en les detencions, fet que podria donar lloc a més detencions en els propers dies. Davant d’aquesta cimera, l’equip d’interior ha adoptat altres mesures preventives com la suspensió de l’espai Schengen de lliure circulació de persones, el manteniment de la presó preventiva per alguns dels detinguts durant la vaga general o l’ocupació policial de Barcelona amb 7.000 agents de diferents cossos repressius.

Una iniciativa semblant va ser impulsada al País Basc per la conselleria de l’Interior del govern de PP-PSE per a recollir delacions anònimes contra l’independentisme.

Amb aquest nou salt en la política repressiva, Puig fa un salt més en l’espiral de mesures contra les llibertats, malgrat el revés rebut recentment quan la jutgessa no va acceptar les seves pressions per empresonar alguns dels darrers detinguts arran de la vaga general, que van acabar sortint tots en llibertat.