Quarta edició del ‘Mundialito’ Antiracista d’Alcorcón

Cartell del Mundialito Antiracista

Un any més, la localitat madrilenya d’Alcorcón va celebrar el ja tradicional Mundialito Antiracista. Una trobada que pretén barrejar la pràctica de l’esport i la lluita contra el racisme i el feixisme; donant una alternativa a l’oci imposat i que complementa altres tipus d’iniciatives com concerts, xerrades o manifestacions.

Aquest any el Mundialito ha estat dedicat al jove Carlos Palomino, assassinatper un feixista al metro de Madrid, justament quan ha començat el judici pel crim.


Amb un format diferent respecte al d’altres anys, el Mundialito va aplegar a centenars de persones distribuïdes en 70 equips, que durant tot un dia van practicar diferents esports i activitats organitzades per les assemblees que participen del CSO La Escuela Taller d’Alcorcón.

Després dels resultats dels anys anteriors i a petició de la gent participant, aquest any s’havia apostat per oferir un nombre major d’activitats. Així, els equips disputaven una lligueta de futbet, una altra de basquet i una carrera de relleus.

Equips vinguts de moltes parts de Madrid i la seva perifèria, així com d’altres parts de l’estat van compartir un dia d’esport, festa i lluita; que en paraules de les organitzadores pretén ser un punt de trobada de totes les persones que lluiten contra el feixisme i els prejudicis racials tan a Madrid com a la resta de l’estat.

Aquest any el Mundialito ha volgut tenir present a Carlos Palomino donant la major difusió al judici pel seu assassinat i recolzant a la seva família.