REACCIONS: CUP: “Es constata que la independència passa per l'autoorganització popular”

REACCIONS: CUP: “Es constata que la independència passa per l'autoorganització popular”

“Les consultes d’avui són una clara mostra que és amb l’autoorganització popular i amb la mobilització continuada com els Països Catalans guanyarem la independència. No es pot deixar en mans de cap parlament autonòmic aquesta responsabilitat”. Amb aquesta claredat s’expressava Marc Sallas, portaveu nacional de la CUP, organització que ha implicat tota la seva estructura municipalista a impulsar les consultes. També es felicitava per la imminent extensió del procés a les Illes Balears, en un procés que ha d’esdevenir irreversiblement de Països Catalans.

Pel que fa a la participació de la immigració, “els catalans i catalanes sense DNI espanyol”, Sallas assenyala que el procés que estem vivint actualment forjarà una legitimitat de pertinença d’aquests col·lectius a la nació catalana similar al que va suposar la participació de la immigració andalusa en la resistència antifranquista.

Finalment, la CUP també fa notar la rídicula reacció al carrer de l’espanyolisme, “que només ha pogut realitzar una ridícula concentració d’alcaldes sociates ahir i aplegar menys de 300 persones en tres actes d’ultradreta avui”.