Recepció a Metz de la marxa europea en solidaritat amb el Kurdistan

Crònica del Comité Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan

Des del passat dilluns, un llarga marxa recorre Europa per reclamar la posada en llibertat d’Abdullah Öcalan i en solidaritat amb la lluita del poble kurd. L’objectiu és marxar des de Luxemburg fins Estrasburg i una delegació del Comité Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan els hi acompanya.

La marxa la integren tant membres de la diàspora kurda com desenes de militants internacionalistes que s’hi han sumat. Són moltes les mostres de solidaritat que reben, tant de la diàspora kurda com de diferents institucions i col·lectius, totes elles un un ambient combatiu i d’unitat.

Imatges del la recepció a l’Ajuntament de Metz, dimecres 13 de febrer.

Hui, dimecres 13, han estat rebuts a l’Ajuntament de Metz. En l’acte públic realitzat s’han tractat diferents aspectes de la situació actual que viu el Kurdistan: de la importància de la lluita per la democràcia i la llibertat en un context de guerra, i de la denúncia dels atacs de l’Exèrcit turc i la política genocida d’Erdogan.
S’hi ha assenyalat, també la importància de marxes pacífiques de denúncia -com la que estan protagonitzant en aquest moments- com a eines per a donar a conéixer la lluita del poble kurd contra el feixisme i pel confederalisme democràtic (el projecte que estan duent a terme als territoris del nord de Síria per a aconseguir una societat justa).

En la recepció -i al llarg de la marxa- s’ha remarca la importància de la lluita de les dones kurdes i s’ha posat sobre la taula la solidaritat amb les desenes de presos i preses polítiques, activistes i càrrecs electes en vaga de fam, amb un record especial per a Leyla Güven que s’acosta ja als cent dies de vaga de fam i es troba en una situació crítica.

Finalitzada la recepció la marxa ha tornat als carrers i ha continuat endavant, en el seu llarg camí fins a Estrasburg on esperen poder finalitzar amb una manifestació multitudinària el pròxim dia 16 de febrer.

Des de la delegació del Comité es vol assenyalar que de forma paral·lela a aquesta marxa i en diferents localitats europees també s’estan desenvolupant marxes i mobilitzacions contra l’aïllament que pateix Öcalan i en solidaritat amb les vagues de fam. Hi ha hagut casos, com el de la marxa de joves que recorre diverses ciutats alemanyes, les forces policials han actuat amb contundència i han n’han bloquejat el  pas i per impedir el normal desenvolupament de la reivindicació pacífica. A casa nostra, el Comité ha cridat a solidaritzar-se amb la causa kurda i a participar en futures mobilitzacions.

*Joanna M. és membre del Comité Valencià de Solidaritat amb el Kurdistan