Reclamen l'aclariment de la mort d'un jove de Sta Coloma de Gramenet a la presó de Quatre Camins

Reclamen l'aclariment de la mort d'un jove de Sta Coloma de Gramenet a la presó de Quatre Camins

familia ferreirasantacoloma

Familiars i amics de Wandi Ferreira, jove de Santa Coloma de Gramenet, reclamen l’aclariment de la seva mort, suposadament per suicidi, a la presó de Quatre Camins, poques hores després de la seva violenta detenció per agents dels mossos d’esquadra, que li provocaren diverses lesions.

Segons la versió dels funcionaris de presons en Wandi va morir per estrangulament amb els cordons de les seves sabates penjat a la llitera de la cel·la de la presó de Quatre Camins a les 5 de la matinada del 16 d’agost, tot just unes hores després del seu ingrés en el centre, i tot just després d’haver estat colpejat pels agents de paisà durant la seva detenció per presumta violació de domicili. Aquest cops van deixar marques en el seu cos i en el de l’altre detingut, un amic de la víctima.

En l’última comunicació amb els seus familiars, un cop detingut, el jove havia demanat roba i havia donat records per al seu fill petit de 4 anys, fets que fan dubtar a la família que le jove tingués cap intenció de treure’s la vida. També sembla estrany que tingués els cordons de les sabates, que normalment es fan treure als detinguts, i que quan la seva germana va trucar a la presó, dues hores més tard de la mort del jove, no se li va explicar.

Durant aquest any 2012 ja són 7 els casos de morts sota custòdia policial o en centres penitenciaris o en Centres d’Internament d’Estrangers (CIEs) arreu del Principat de Catalunya, segons ha informat la Plataforma contra la repressió “Rereguarda en Moviment”, que ha denunciat el cas.