[bar group="860×106"]

Repressió a Vilafranca després del rebuig massiu a PxC

Tres mesos després de la manifestació de rebuig a l’acte racista de Plataforma x Catalunya a Vilafranca del Penedès, en que varen participar més de 400 persones, aquest mes d’agost 7 persones han estat citades a declarar el proper 30 de novembre. A més d’aquestes 7 persones citades, hi ha dues persones més encausades. Són les dues detingudes després de la manifestació, que ja varen ser citades uns dies després i estan a l’espera de la resolució judicial.

Cap d’aquestes 7 persones citades va ser identificada en cap moment, ni durant el transcurs ni al final de la manifestació, segons informa la Coordinadora Antirepressiva del Penedès. Aquest fet posa de manifest, un cop més, la identificació a través de fotografies i imatges de televisió.

Des de la mateixa Coordinadora Antirepressiva s’ha deixat clar que “la manifestació antiracista va ser una acte massiu i pacífic que va esdevenir una resposta digna de la societat vilafranquina i penedesenca contra els intents de trencar la convivència per part del partit ultradretà i racista Plataforma per Catalunya amb Josep Anglada al capdavant”. És per això que consideren sorprenent que “mentre l’Ajuntament cedeixi espais i material municipals per organitzar actes racistes, s’acabin encausant dues persones i citant-ne set a declarar”.

De fet, els aldarulls que es van produir al final de la manifestació van ser provocats pels mateixos membres de PxC quan, un cop desconvocada la manifestació –que s’havia produït sense incidents-, varen aprofitar per llançar pedres contra els manifestants. Els Mossos d’Esquadra, a més, varen carregar contra alguns dels manifestants a cops de porra i ruixant-los amb esprai.


[bar group="860×106"]