[bar group="860×106"]

Resisteixen durant hores el desallotjament del Casal Popular de les Corts

Foto: VilawebAquest matí a primera hora arribaven les dotacions policíaques destiandes a desallotjar el Casal de les Corts, situat al carrer d’Entença 237 de Barcelona. Davant l’amenaça de desallotjament d’aquest espai social ocupat des de feia dos anys i mig pels membres de l’Assemblea de Joves, diverses persones s’han encadenat per impedir-ho. Un jove s’ha penjat d’un cable al mateix carrer Entença, lligat a un altre company suspès al pati de l’edifici.Altres persones s’han encadenat a bidons de ciment i dins el Casal.

Hores més tard, després de l’arribada de fins a 6 camionetes d’antiavalots dels Mossos, agents d’aquest cos han tallat el cable, treient el jove que es trobava suspès sobre el carrer, que ha estat identificat, i posant en perill l’altra persona penjada. Igualment, han encerclat i retingut les desenes de persones que es trobaven davant el Casal. A primera hora de la tarda el desallotjament havia quedat aturat.

En nom dels joves de les corts, Daniel Roldán ha explicat la intenció d’evitar el desallotjament que estava previst per avui i per reclamar que l’edifici, l’antiga Colònia Castells, rebi el reconeixement de patrimoni protegit, pel seu caràcter històric.

Durant els més de dos anys que l’Assemblea de joves ha ocupat aquest Casal, s’h han fet gran quantitat d’activitats de tota mena, des de xerrades o conferències, cursos, tallers, actes culturals i àpats populars. Recebntment el Casal i la plataforma Salvem la Colònia Castells han impulsatun hort comunitari en una de les antigues casetes de la colònia, amb la participació de veïns i veïnes.

Des de l’estiu, l’ajuntament havia impulsat “una comissió impulsar el desallotjament immediat dels ocupants il·legals de tres finques incloses en el pla urbanístic de la Colònia Castells que estan en tràmit d’expropiació” a instàncies del conseller Sixto Cadenas (PP) i amb el suport de la regidora Montserrat Sànchez (PSC), alegant unes molèsties que els mateixos veïns de la Colònia van negar.


[bar group="860×106"]