Retinguts, identificats i acusats

>>L’operació no té precedents recents al nostre país

lluisvives_sapadors2Entre 300 i 500 manifestants han estat retinguts davant la comissaria de Sapadors per un cordó policial que els impedia marxar. Formaven part de la manifestació que havia sortit tant des de les universitats com des de l’IES Lluís Vives per reclamar la llibertat dels detinguts en la jornada d’ahir.

La intenció dels caps policials ha estat la de fer una identificació massiva per a intentar deturar l’onada mobilitzadora del món de l’ensenyament els darrers dies al Cap i Casal.

La identificació de centenars de persones s’ha produït traslladant-les en grups de quinze a l’interior de la comissaria. Els retinguts han procurat que en aquests grups no quedessin menors sols, per evitar així la intimidació de la policia un cop dins de comissaria, tal i com ha relatat per via telefònica un d’ells a L’ACCENT des de l’interior del cordó.

Segons els han comunicat, la policia té intenció de denunciar a tots els identificats per alteració de l’ordre, aldarulls i manifestació il·legal. A alguns d’ells també se’ls ha informat que se’ls pretén imputar el delicte de resistència a l’autoritat. Alguns pares de menors retinguts han anat a comissaria a recollir els seus fills; segons informacions fetes arribar a aquest periòdic, la policia no deixava marxar els menors fins que vinguessin els pares a recollir-los, mostrant així el caràcter d’escarment que pretenia l’actuació.

A les sis de la tarda han conduït ja el darrer grup a l’interior de la comissaria, mentre bona part dels retinguts ja havien estat alliberats. Segons fonts dels detinguts, es pretén convocar una reunió el dilluns per a decidir quines accions es tiren avant per denunciar l’inèdit episodi repressiu que ha viscut avui la Ciutat de València.