Demanen la revisió del cas dels 11 del Raval

Demanen la revisió del cas dels 11 del Raval

Dissabte dia 4 de juliol la indignació esclatava després de donar un cop d’ull a la portada d’El Periódico de Catalunya. El rotatiu informava en aquest article que l’operació judicial que va provocar l’empresonament d’onze pakistanesos al 2008, coneguts popularment com els 11 del Raval, va ser un muntatge. El Periódico anunciava que el testimoni protegit que va representar l’única prova acusatòria era, en realitat, un confident policial que s’hauria inventat el relat. Així doncs, s’esfondraria la història de terrorista penedit que el testimoni hauria explicat al jutge. És més, en realitat seria un delinqüent buscat al Pakistan per tràfic de persones i segons ha reconegut l’ambaixada francesa, el testimoni hauria treballat pel seu govern al 2008.

Avui representants d’ERC, ICV-EUiA i la CUP, juntament amb l’advocat d’algun dels empresonats i un dels condemnats han comparegut al Parlament per demanar que el cas es reobri per “ètica i justícia”, tot demanant al govern de la Generalitat que s’afegeixi a la petició. En la sessió de control a l’hemicicle, el nou conseller d’Interior Jordi Jané ha afirmat que hi ha opcions de reobrir el cas si es demostra que el testimoni clau és fals.

Benet Salellas, advocat d’alguns dels condemnats se’ls indemnitzi pel dany moral causat i es convidi els que van ser expulsats a tornar a Barcelona. A més, ha demanat que es depurin responsabilitats socials i polítiques, assenyalant l’aleshores ministre de l’Interior espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba. Salellas ha explicat que si la Fiscalia no s’avé a citar a declarar el testimoni, seran els mateixos condemnats que demanaran la reobertura del cas. “Si tot i així es tanquen en banda, recorrerem a instàncies internacionals”, ha afegit.