[bar group="860×106"]

Sa Pobla crida contra la política lingüística del PP

bauzá Les últimes setmanes gloses en contra de la política lingüística del Govern de Bauzá omplien les xarxes socials, cants com aquest: A nen Bauzá li vull dir / que se’n pot anar a cagar / i li dic en mallorquí / que és es nostro català. El dimarts 17 van sonar a Sa Pobla (Es Raiguer) a una de les revetles de Sant Antoni més reivindicatives fins aleshores.

El grup Poblers i pobleres en defensa de la llengua per Sant Antoni havien fet una crida per fer un clam contra la política lingüística, aprofitant la visita del president Bauzá a la seva festa. Durant el capvespre, cada vegada que un membre del Govern apareixia per entrar dins l’església a l’ofici de completes —l’acte més solemne de la festa— era escridassat, xiulat i criticat amb gloses per més d’un centenar de persones que celebraven la revetla: en el delegat de govern, José María Rodríguez, com també a la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, entre d’altres.

Però el moment central del vespre fou quan aparegué el president del Govern, José Ramón Bauzá, qui va rebre l’escridassada més forta amb lemes com “A sa Pobla, en català!” i gloses ja preparades per l’avinentesa, algunes d’elles també fent referència a la mort de Fraga i a la crisi econòmica. Però no fou l’únic moment de tensió. Abans del ball de dimonis, a la sortida de l’església, la plaça tornà a fer renou amb crits contra les autoritats. I fou llavors, amb el so del piromusical que posà fi als actes protocol·laris, quan la festa tornà a la normalitat: aquesta només acabava de començar en bon peu.

Les protestes contra la política lingüística del PP s’han estès a nombroses localitats mallorquines, com Felanitx i fins i tot han arribat a Barcelona, a la celebració dels foguerons que la comunitat mallorquina celebra a Gràcia, l’esquerra independentista va organitzar també actes en defensa de la llengua el dissabte 28 de gener.


[bar group="860×106"]