[bar group="860×106"]

S’ajorna el judici 9 a estudiants contraris al Pla BolonyaAvui, dimarts 3 de novembre, se celebrava el primer dels nombrosos judicis que se celebraran els propers mesos contra el moviment estudiantil. Concretament, el judici resultat de la ocupació de la seu d’Esquera Republicana de Barcelona el 28 d’abril passat, en què es van dur a terme diverses accions coordinades a seus del PSC, el Banc Santander i la Conselleria d’Educació, a més de la mateixa seu d’ERC, formació del conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

ERC havia estat l’únic partit que havia denunciat les estudiants que aquell dia varen realitzar l’acció. En concret els demanava que paguessin una multa de 4.500 euros. Avui el partit no ha concretat els danys dels quals s’acusava als estudiants, i s’ha retirat del procés, motiu pel qual el judici s’ha ajornat. Properament, més de 100 estudiants s’enfrontaran a més judicis arran de la repressió contra el moviment d’oposició al Pla Bolonya.

Una concentració d’una cinquantena de persones ha mostrat el seu rebuig a tots aquests casos repressius.

Davant d’aquesta onada repressiva, que ja fa temps que ataca el moviment estudiantil, el SEPC ha iniciat la campanya “Més de 100 a judici: Bolonya s’aplica amb repressió”, per tal d’evidenciar “que aquests judicis només fan que evidenciar que la lluita per una universitat pública i de qualitat continua viva i que, ara més que mai, és necessari organitzar la resposta estudiantil”.

Els propers judicis seran el 13 de novembre, per les protestes davant el Consell de Govern el 18 d’abril de 2008; el 18 i 26 de novembre pels detinguts arran del desallotjament del rectorat de la UB i els detinguts a la manifestació de la tarda respectivament; i el 18 de desembre, per la tancada del 4 de març de 2008 que acabà amb la càrrega policial dels Mossos d’Esquadra.


[bar group="860×106"]