Sak de Gats treu al carrer el seu primer treball

El passat 28 de febrer tingué lloc al Pub Dalt la Font (Simat de la Valldigna) la presentació del primer CD del grup benifaironer Sak de Gats. Un concert d’èxit sorprenent, en un ambient distés i de molt bon rotllo.
Mig Simat i tot Benifairó gaudiren de l’espectacle del novell grup de rock local, on també es pogueren veure cares de Barx i Tavernes. Una nit de festa per a la gent del grup que veu fet realitat el seu somni, tenir un disc al mercat i reafirmar la seua presència a la comarca i a la resta del país.

Sak de Gats és un grup vinculat al Més que Rock (festival de Benifairó de la Valldigna) on van debutar en la primera edició i encapçalaven el cartell de la segona edició. Una de les actuacions més destacades del grup ha estat la participació en el Festivern’07, que també es va celebrar a la Valldigna i on compartiren escenari amb grups de ressò internacional.

Els membres del grup es defineixen com a “quatre joves rebels, farts del reggaeton i la maquineta, que varen decidir ajuntar-se per fer quelcom”. Confessen que beuen dels clàssics del punk rock i del heavy, i recorden els seus primers assajos en un xicotet local clandestí al Pla de Corrals. Segons conten testimonis presencials que escoltaren les primeres notes produïdes per aquestos joves guerrers del metall en sentir les primeres notes tothom afirmava: “Això sona com un sac de gats!” i així comença la seua història.

Les lletres del grup són compromeses i en diferents temes apareix la lluita contra l’alta tensió i l’especulació que els joves integrants de la banda han presenciat i presencien en primera persona a les seues terres. Un expert i professional músic de la Valldigna, en Lluís Alberola, definia així el producte en escoltar el nou treball: “El disc sorprèn pel so (bastant aconseguit), per la intensitat rítmica, per les lletres compromeses i molt interessants per la instrumentació clàssica del punk rock interpretada amb bastant desimboltura i bon fer.

Les nou cançons que componen el disc formen una sòlida proposta musical on ressalten els timbres elèctrics clàssics del rock bàsic i autèntic. Diferents canvis rítmics en les cançons que demostren un treball compositiu alt. Un disc notable, en el seu estil, que com deia en Santi (guitarra) és pur Sak de Gats.”

El nou CD es pot adquirir al preu de 6 euros des del dia de la presentació al pub simater Dalt la Font, i establiments valldignencs Màgik i TNT (Tavernes), Ca Celes (Benifairó). La maqueta del disc ha estat autoproduïda pel mateix grup i editada per Copytop (Barcelona). La gravació ha estat a càrrec de Dario Sifres; el disseny i muntatge és d’Anna Cunyat, que també s’encarrega del marxandatge del grup.
El grup ha posat en xarxa una primera entrega de temes descarregables, que està subjecta a una llicència de Creative Commons.

MÉS INFO:
WWW.MYSPACE.COM/SAKDEGATS