Salvem el Roser inicia una campanya per l’absolució de Gerard

Un Mosso colpejant el lleidatà a qui demanen 6 anys de presó per haver patit aquesta agressió. Foto: AJLEn el marc del Tomb Antirepressiu i durant la 5a Festa dels Països Catalans, s’ha presentat a Lleida la campanya “Salvem el Roser, Gerard Absolució”. Tal com explica la mateixa campanya, “la iniciativa neix amb la voluntat de denunciar el cas del jove agredit i detingut l’11 de setembre de 2008 a Lleida mentre protestava pacíficament contra el projecte de la Paeria d’ubicar un Parador Nacional espanyol a l’històric edifici del Roser”. El jove s’enfronta a una petició de 6 anys de presó, ja que està acusat d’atemptat a l’autoritat.

 

 Una portaveu de la campanya va explicar durant l’acte de presentació que “el jove no va ser l’agressor sinó l’agredit”. Salvem el Roser entén que “amb el cas del Gerard han volgut trobar un cap de turc”, però es mostren ferms i asseguren que “la repressió no aturarà la defensa del Roser i, mostra d’això, hi ha convocada una manifestació pel proper 16 de maig”. Aquell dia és previst que comencin les obres del projecte.

Davant de la gravetat de l’acusació contra el jove (atemptat a l’autoritat, delicte que significa entre 2 i 6 anys de presó), la Campanya entén que “l’única sortida justa per a aquest cas contra el jove passa per la seva absolució de les greus acusacions que el poden dur a presó”.

 

Antecedents

Després de la càrrega dels mossos el passat 11 de Setembre, i la posterior detenció el mateix dia, l’Assemblea de Joves de Lleida va interposar una denúncia pels delictes de detenció il·legal i de coaccions i per una falta de lesions al jove. Per la seva banda, els Mossos van justificar la seva actuació desproporcionada acusant al jove d’atemptat a l’autoritat, argumentant que el jove i la resta de persones que feien sentir la seva protesta tenien una actitud violenta i que intentaven creuar el cordó policial i agredir les autoritats que feien la seva ofrena.

 

La importància del Roser

La mobilització per defensar el Roser (que també va ser protagonista de la protesta el dia que Gerard va ser detingut) argumenta que aquest és un edifici històric, símbol de la resistència per les llibertats del país i dedicat històricament a usos col·lectius, i que no pot ser convertit en un hotel de luxe reservat a una minoria.