Sant Boi: l’Ateneu es queda al poble

De nou els santboians hem assistit a un capítol més de la degradació que pateixen les entitats històriques de la vila i el seu patrimoni. L’Ateneu Santboià, una de les entitats amb més història i que fou un dels elements més importants de dinamització social del poble i de la nostra comarca ha patit un nou episodi de degradació.

La situació és complexa ja que l’Ateneu està en mans d’una constructora que l’únic que ha fet durant aquests més deu anys ha estat especular amb aquests terrenys. La situació d’abandonament que pateix l’Ateneu hagués estat més gran si no fos pels membres de l’antiga junta de l’Ateneu i pel col·lectiu de joves de l’Ateneu Santboià que porten dinamitzant activitats culturals des de fa més de deu anys. Aquesta activitat ha tingut el rebuig de l’equip de govern i de la constructora que han fet el possible per fer fora als membres del col·lectiu.

Des de la Candidatura D’unitat Popular de Sant Boi volem denunciar:
1-La continua i conscient deixadesa per part de l’equip de govern de Sant Boi i del seu govern municipal durant els últims deu anys on mai ha tingut un interès real per recuperar l’Ateneu.
2-Que aquesta continua i conscient deixadesa sembla respondre a la voluntat de dissoldre les il·lusions i les idees d’un model de gestió i creació de cultura com és el moviment d’ateneus, que no interessa a l’actual model de gestió-control de l’equip de govern.
3-Denunciem també l’ús partidista i electoralista amb que l’equip de govern realitza les inversions als barris i a les entitats.
4-Denunciem la poca inversió en cultura que és fa des de l’equip de govern, on aquesta última legislatura s’ha vist retallat el pressupost en aquesta àrea.

Des de la CUP volem donar tot el nostre suport a la junta de l’Ateneu Santboià i al Col·lectiu de Joves de l’Ateneu Santboià i exigim a l’equip de govern que faci tot el que estigui en les seves mans per recuperar l’Ateneu. Si el nostre poble perd aquesta entitat i per tant part de la seva història només hi haurà un únic responsable directe: l’equip de govern.

Seríem hipòcrites o cecs si no veiéssim un altre responsable: el poble de Sant Boi, que no fem tot el possible per evitar allò que sembla enunciat: l’enderroc dels edificis de l’Ateneu Santboià, i amb ells tot el seu entorn cultural. Hi ha cap ciutadà que es digui a sí mateix santboià que quan passa per davant de l’Ateneu no sent un ai al cor? I quants d’aquests santboians ens impliquem i lluitem per aconseguir que l’Ateneu Santboià no desaparegui? Per desgràcia son molt pocs els que ho fan.

La CUP vol fer una crida a la ciutadania de Sant Boi perquè s’impliqui i es mobilitzi per allò que és seu, allò que forma part de la història però que es nega a passar a la història. Volem que tots aquells socis de l’Ateneu Santboià es moguin pel seu patrimoni. Que els santboians i les santboianes es facin socis de l’Ateneu Santboià o que s’impliquin amb el Col·lectiu de Joves de l’Ateneu. Perquè sense la implicació del poble no es podrà salvar allò que és del poble.

Des de la CUP sempre estarem amb els moviments autogestionats i la cultura dels ateneus que omplen de vida tota la geografia dels Països Catalans.
Per un accés popular a la cultura!

L’Ateneu és queda al poble!