[bar group="860×106"]

Sant Jaume de Frontanyà inaugura la jornada de consultes independentistes del 13D

La primera votant d'aquest dissabte a Sant Jaume de Frontanyà14 de les 21 persones amb dret a vot de Sant Jaume de Frontanyà ja havien dipositat la papereta a l’urna aquest dissabte al matí. Aquest municipi, el més petit dels que aquest cap de setmana organitzen consulta independentista (i també el que té menys habitants del Principat), s’ha avançat un dia a la convocatòria que demà diumenge es fa en 166 poblacions del país.

>> Demà diumenge L’ACCENT farà un seguiment en directe de l’evolució de la jornada a través d’una xarxa de col·laboradors arreu del país

En la jornada del 13D unes 700.000 catalanes i catalans estan cridats a les urnes a les giarebé 170 poblacions on se celebren referèndums independentistes. Tenen dret a vot les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi, independentment que, en el cas dels estrangers, tinguin regularitzada o no la seva situació legal.

En moltes poblacions s’ha pogut votar anticipadament, ja que no existeix la fórmula del vot per correu. En el cas de Vic, la votació anticipada ja ha arribat al 12% dels empadronats que poden votar.


[bar group="860×106"]