Santa demagògia per la glòria d’Espanya

Òbviament, aquests són dies tristos pels defensors de les llibertats. L’Estat espanyol ha il·legalitzat la candidatura Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles per a les properes eleccions europees. Ho han fet sense miraments, sabem a través de quina lògica. Però, sense cap mena de dubte, no ens podem quedar de braços creuats.

Han il·legalitzat una candidatura i, amb ella, milers de vots. Han il·legalitzat el meu vot i el de tants altres que, el proper mes de juny, haguéssim anat a votar per la solidaritat, la llibertat dels pobles i les persones.
Iniciativa Internacionalista és un perill per la unitat de qualsevol estat occidental. I dic que és un perill perquè posa en dubte el funcionament de les democràcies capitalistes, en qüestiona la seva validesa i, el que és més important, en proposa un model basat en la justícia radical, la igualtat, l’autodeterminació de cadascú de nosaltres per enfortir-nos com a col·lectiu, en benefici dels nostres drets i en pro de la supervivència dels pobles. Perquè, cal recordar-ho, seguim triplement oprimits; nacionalment, socialment, patriarcalment.
Rubalcaba deixava anar la tonteria més gran de les últimes setmanes: o esteu amb les bombes, o esteu amb la democràcia. La demagògia va barata, fins i tot hi ha qui n’ha vist comprar als corredors del Congrés. Curiosa democràcia, la d’Espanya, que utilitza el poder judicial subjectivament, al servei dels interessos de l’espanyolisme més ranci. Condemno el terrorisme d’Estat que posa la por al cos de la gent. Que escoltin la voluntat popular. Perquè s’estan equivocant.

Quilòmetres enllà, mor Mario Benedetti. I a mi em sembla que sempre es moren els mateixos, els bons, els imprescindibles; ¿per què mai no es moren els dolents?

Il·legalitzeu-me a mi també, perquè el proper 7 de juny exerciré el meu dret a vot. Il·legalitzeu-nos a tots; visca els pobles, la solidaritat, l’internacionalisme.

Visca la terra!

* Podeu llegir el text al bloc d’en Cesk, Qui sap si la tendresa