Segona carta oberta a l’alcalde de Vic

Benvolgut alcalde: fa cosa d’un any, em dirigia a tu per recordar l’esperit del teu discurs de presa de possessió, que tan aviat vas oblidar. Les teves ganes de crear una espai de debat on poder discutir obertament dels diferents temes que afecten la ciutat.  Un espai on poder aportar les propostes de millora per aconseguir que Vic sigui una ciutat model en tots els sentits, una ciutat on hi hagi cohesió veïnal, una cohesió ciutadana on la base de les discussions sigui el diàleg.

Des de que vam començar la legislatura (ara fa 2 anys) els regidors de la CUP hem acceptat les diferents propostes que se’ns han fet per tal d’anar aconseguint uns plens on hi hagi cada vegada més un fonament polític, una discussió que interessi als ciutadans i acotar, en l’àmbit municipal, les proposicions de millora de cada ple. Que hi podem estar més d’acord o menys, això ja és discutible, però ho hem acceptat i respectem la decisió que es va prendre.

 

Per contrapartida què ens trobem? Doncs que has perdut la direcció de la ciutat, representada en el Ple municipal. No sé si és que tens el cap ja al Parlament, però el què ara has de fer és governar Vic, i en aquests moments, no tens cap control en el Ple i t’ha perdut totalment el respecte un grup de l’oposició que, per altra banda, et fa ballar al seu compàs.

Permetre en un plenari municipal amenaces públiques, per part del líder del grup xenòfob PxC, cap a la CUP en general i directament cap els membres que en formem part,  sense fer-hi absolutament res és indignant. No és democràtic i tan sols representa una total feblesa per part teva el permetre que algú totalment fora de lloc, encès d’ira i amb crits amenaçants digui en plena sessió que la CUP són uns borratxos, bruts i que si no callem ens ho explicaran d’una altra manera. Això traspassa tots els límits admissibles.

Alcalde, ja estem cansats de l’actitud passiva que portes tant tu com el teu equip de govern. Si tot això no canvia i no pots retornar el control a la Sala de Plens, des de la CUP també haurem de canviar la nostra actitud. No ens quedarem impassibles veient com es transgredeixen les normes que tots hem acatat, ni com insulten al  moviment independentista qualificant-nos el mateix personatge com a rates del casal.

Alcalde, com ja et vaig dir a la passada carta oberta, reflexiona sobre tot el què està passant a l’ajuntament que tu representes i posa els punts sobre les i. No pots permetre que el plenari del nostre ajuntament, per causa d’alguns personatges, prengui un aspecte propi del feixisme i la dialèctica de “dels punys i les pistoles”. No pots permetre que el nostre Ajuntament sigui un lloc on es tinguin actituds antidemocràtiques pròpies d’èpoques que creiem passades i que són l’únic aparador que té aquest grup per exhibir-se de cara al públic i obtenir un ressò que de cap altra forma tindrien.

Alcalde, has de prendre el control dels plens d’una vegada per totes, estem a mitja legislatura, encara som a temps de fer les coses ben fetes.