Seguiment de les mobilitzacions a Catalunya Nord

Dimarts, 19 d’octubre de 2010

La vaga general d’aquest dimarts ha tingut un ressò més gran que les jornades precedents. A Perpinyà s’han manifestat 25.000 persones, trencant així el sostre de participants de les mobilitzacions precedents. A les mobilitzacions s’hi ha sumat una massa important d’estudiants, fet que segons els analistes dóna continuïtat a les reivindicacions i impedeix que els sectors més proclius a una solució intermitja puguin encaminar el moviment cap als pactes. A Perpinyà, sectors que no estan sota control dels sindicats i partits oficials han iniciat el blocatge dels accessos a la ciutat durant diverses hores.

Els centres educatius segueixen en gran part paralitzats, així com diversos serveis vinculats a l’administració. El problema que més tem el govern francès és la manca de carburant degut a la vaga i bloqueig de les refineries. De fet, el propi govern ha amenaçat els participants als bloquejos de dur-los davant la justícia penal i empresonar-los si és el cas. També s’han viscut en alguns punts de l’estat francès els primers xocs entre policia i manifestants.

Dilluns, 18 d’octubre de 2010

Al llarg del dia d’avui han continuat les mobilitzacions a Catalunya Nord. Els busos urbans del Courrier Catalan continuen blocats a les cotxeres. A primera hora del matí s’ha blocat també el mercat de Sant Carles de Perpinyà. La vaga estudiantil està arribant als col·legis, alguns dels quals s’han sumat al tancament que protagonitzen els liceus. També els serveis del Consell General de cantina per a les escoles s’han sumat a la vaga, amb la qual cosa alguns menjadors escolars han hagut de tancar. Les gasolineres de Catalunya Nord comencen a notar la falta de combustible degut a la vaga de les refineries i al bloqueig d’alguns dipòsits de carburants.

D’altra banda, tot és a punt per a la nova jornada de vaga general de demà, en què és previst tornar a superar la xifra dels 20.000 manifestants. La mobilització ha començat a preocupar seriosament el govern francès, el qual ha amenaçat en subministrar carburant a les gasolineres utilitzant la força si cal.