Seguiment massiu de la vaga a Alsthom de Santa Perpètua en ple ERO

Igual com a la majoria de fàbriques del país, la planta de la multinacional Alsthom de Santa Perpètua de la Mogoda ha estat paralitzada des de primera hora del matí. Tot i que el primer torn comença a les 6.30h del matí, des de les cinc un nombrós piquet del comitè d’empresa s’ha instal·lat al les portes de la fàbrica per tal d’impedir-ne el funcionament, fet que s’ha aconseguit.

Precisament aquesta planta està afectada per un Expedient de Regulació d’Ocupació, que afecta fins a un miler dels seus treballadors i treballadores. Aprovat per la Generalitat i amb l’acord de CCOO i UGT, l’expedient s’està començant a aplicar aquest setembre i afectarà principalment als i les treballadores de més de 58 anys.

Segons ha explicat a L’ACCENT un dels treballadors afectats, tots els empleats a partir de 58 anys se’n van a l’atur, mentre que els que ja han arribat als 60, d’acord amb el conveni de l’empresa, s’hauran d’acollir a una jubilació parcial, que contempla que hagin de treballar el 15% de les hores fins als 65 anys.

La majoria d’aquests treballadors de més edat són precisament els que anteriorment treballaven a La Maquinista Terrestre i Marítima, símbol de la lluita obrera durant molts anys. Uns treballadors que s’havien guanyat a pols unes millors condicions laborals i que malgrat l’absorció per part de l’Alsthom de l’empresa havien aconseguit conservar. D’aquesta manera, però, s’acabaran d’imposar del tot les noves condicions laborals, molt més precàries.