[bar group="860×106"]

Seguiment massiu de la vaga de docents a les Illes Balears amb actes de suport per tots els Països Catalans.

Van aturar la seva activitat 244 centres públics, concertats i privats, el seguiment a les 4 Illes ha estat del 91%. Per illes ha estat: a Mallorca 91 %, Menorca 93 %, Eivissa 86 % i Formentera 95 %. Milers de persones es manifestaren a Palma, i prop d’un miler a Maó i a Eivissa.

El govern autonòmic del PP reaccionà tencant-se a cap solució, intentant minimitzar l’èxit de la convocatòria, i amb amenaces als docents. Així,  Antonio Camps de la comissió d’educació, en un article al diari El Mundo, afirmava que “sabremos, nombres y apellidos” dels mestres i professors compromesos amb l’ensenyament.

La solidaritat s’estengué a la resta dels Països Catalans. Així, unes cinc-centes persones es concentren a la Plaça St. Jaume de Barcelona. A València una manifestació que va recórrer el centre de la ciutat en suport a la vaga docent va aplegar també centenars de persones, que van acabar marxant en manifestació. També hi ha hagut concentracions a Tarragona, Girona, Alacant, Castelló, Lleida o la Seu d’Urgell, entre altres localitats,.

foto 2La primera jornada de vaga a les Illes ha estat un èxit de participació, amb un elevat percentatge de seguiment. Segons el darrer comunicat del Comitè de Vaga de l’Assemblea Docent el 91% del professorat de les illes ha secundat la vaga demostrant la unitat i la fortalesa dels convocants, així com la seva determinació. També ha estat important la participació activa al carrer dels piquets informatius i les manifestacions de suport d’alumnat i famílies durant tot el matí del dia 16.

Cal destacar que des del Principat i des del País Valencià s’ha iniciat un moviment de suport que està difonent els objectius de la vaga, estenent la solidaritat per tots els pobles i ciutats dels Països Catalans. Fruit d’aquesta feina de difusió són les primeres concentracions a les ciutats més importants. I les nombrosos comunicats d’organitzacions sindicals i polítiques, associacions, entitats i claustres de diferents poblacions d’arreu del territori.

Perquè la “vostra lluita és la nostra dignitat” aquest era el crit ahir al vespre a la plaça St. Jaume de Barcelona. Des dels convocants insistien que “no es pot governar a cops de Decret malmetent la unitat de la llengua. Per què la precarietat laboral està destruint l’escola pública i perquè la dignitat de les persones comença quan s’aixequen i diuen prou per defensar-se”. Durant la concentració s’han llegit manifestos de suport de la comunitat educativa representada per l’Assemblea Groga i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, s’hi varen veure pancartes del SEPC, COS i Som Països Catalans, i es va fer especial menció de la necessitat de col·laborar amb mobilitzacions i aportacions a la Caixa de resistència.

valencia1A València després de la concentració davant la Generalitat s’inicià la manifestació que finalitzà a la seu del PP, on de nou es va llegir el manifest del Comitè de Suport. L’Esquerra Independentista de l’Horta també ha plantejat altres iniciatives durant els pròxims dies per recollir suport econòmic amb els i les companyes que es troben en vaga. 

A Alacant la concentració convocada pel SEPC amb suport de l’esquerra independentista i altres moviments aplegava desenes de persones. Es van anunciar méas activitats i recollida de fons per a la caixa de resistència.

 

[bar group="860×106"]