SEGUIMENT MINUT A MINUT DES D'ARENYS

SEGUIMENT MINUT A MINUT DES D'ARENYS

Ambient a la riera d'Arenys aquest matí. Foto: L'ACCENT

>> Ni feixistes ni Govern espanyol aconsegueixen intimidar la població d’Arenys de Munt

>> Els crits dels veïns i els independentistes d’arreu del país “ofeguen” la concentració falangista

>> Des de primera hora, cues per votar

20:00 Expectativa per l’obertura de l’urna

La CUP fa una roda de premsa en tancar l’urna de votació on explica que “assumirà el compromís dʼorganitzar i traslladar lʼexperiència dʼArenys de Munt a arreu dels Països Catalans, amb la voluntat dʼimpulsar una alternativa de ruptura democràtica amb lʼEstat espanyol”.

A més, considera que “les consultes populars o referèndums organitzats des de la base són la punta de llança dʼun nou cicle polític del catalanisme que apunta decididament cap a la independència”.
.

19:50 Expectativa per l’obertura de l’urna

Expectativa pel resultat quan queden pocs minuts per obrir l’urna.

La major part de gent que ha acudit d’altres municipis a oposar-se als feixistes i a la prohibició del Govern ha anat marxant durant la tarda, quan Mossos i Falange han abandonat el poble.

15:45 TV3 prioritza la Fórmula 1 a la consulta

Televisió de Catalunya no ha considerat que la consulta d’Arenys justifiqués canviar l’emissió de la Fórmula 1 al canal 33 tal i com va passar amb l’acord pel finançament. El telenotícies de TV3 no ha començat fins a les 15.48, una hora i 18 minuts més tard que l’habitual.

L’autocar i el minibús dels falangistes ha tingut molts problemes per marxar ja que els independentistes han col·lapsat els accessos al municipi. Finalment ha pogut marxar però amb cinc vidres trencats, segons fonts presencials.

14:15 Han votat vora 1.700 persones, el 26% del cens electoral

Segons dades oficials, a les dues del migdia, havien votat 1.693 persones, el 25,98% del cens electoral. Les cues per votar continuen.

13.45 Els falangistes a punt de marxar amb la cua entre cames

Els falangistes a punt de marxar d’Arenys després de fracassar en la seva concentració. Han arribat a la població del Maresme amb un autocar i un minibús. Un format per gent gran i l’altre per joves ultradretans.

13:30 Els independentistes “ofeguen” els falangistes

Els crits dels veïns i els independentistes d’arreu del país “ofeguen” la concentració falangista que ha reunit un escàs centenars de persones. Els espanyolistes ultradretans exhibeixen banderes espanyoles preconstitucionals, a priori prohibides.

12:40 Els manifestants falangistes han arribat a la plaça Catalunya, punt on han convocat la concentració contra la consulta

Hi han arribat un centenar en dos autocars escortats per la policia autonòmica. La gent concentrada canta els Segadors i consignes independentistes i antifeixistes

12:30 Una gernació omple la riera d’Arenys per donar suport a la consulta

A les nou del matí ha obert el col·legi electoral de la consulta sobre la independència de Catalunya al Centre Moral d’Arenys de Munt. Després que la justícia espanyola prohibís el suport del consistori al referèndum ha calgut canviar la seu de votacions i s’ha situat en un edifici al costat de l’Ajuntament, a la cèntrica riera d’Arenys.

Centenars de persones s’han congregat en aquesta via al llarg del matí i hores d’ara està plena a vessar. Crits “d’independència” i “vosaltres feixistes sou els terroristes” -en referència a la concentració falangista convocada per les 12:30- han estat recurrents. El col·legi electoral s’hi acumula gent per votar i segons fonts de la comissió organitzadora la participació es podria situar a nivells de les darreres eleccions europees que va ser del 45%.