S’esvaeix la consulta sobre el consorci sanitari a la Universitat de Lleida

La Universitat de Lleida (UDL) és un dels actors que està previst incloure dins el consorci sanitari de la capital del Segrià, fet que ha despertat rebuig en bona part de la comunitat universitària. La Marea Blanca, moviment aglutinador de rebuig al consorci, va obtenir el compromís per part d’un dels candidats a rector de la UDL, Ramon Canela, de realitzar una consulta al claustre i a la comunitat universitària sobre la conveniència que el centre formi part de la nova estructura sanitària. Finalment, però, Canela a perdut les eleccions i ha quedat per darrere de Roberto Fernández. Es dóna la circumstància que Fernández no va contestar les preguntes de la Marea Blanca sobre la possibilitat de dur a terme la consulta.

Aturat però no enterrat

Després de la polseguera aixecada per l’impuls del consorci, CiU i ERC van decidir aturar el projecte. En paraules de la diputada republicana Alba Vergés, la congelació del projecte es deu a la voluntat d’arribar a un consens. L’acord entre els dos partits també preveu que CiU elabori un informe amb totes les al·legacions que s’han rebut durant el període d’informació pública. Els convergents, però, deixen clar que el consorci no està enterrat. “Volem consens, però també volem el consorci, compartim que és una eina positiva per al territori”, va afirmar la diputada Assumpció Laïlla.

La Marea Blanca considera que l’aturada representa una “tàctica electoral”, i argumenta que el carrer ja ha mostrat el rebuig al projecte, i va recordar les més de 38.000 signatures que s’han recollit en contra de la seva realització.

 

Fotografia: Membres de la Marea Blanca abans d’entregar les preguntes als candidats a rector de la UDL.