[bar group="860×106"]

Setge a la prostitució i la immigració a BarcelonaBatuda policial contra la prostitució del Raval fa uns mesosQuan ja fa gairebé 4 anys de l’aprovació de l’Ordenança del Civisme a la ciutat de Barcelona, els grans mitjans de comunicació i l’Ajuntament de Barcelona tornen a la ofensiva per endurir la repressió i la pròpia ordenança. En principi, arran d’unes fotografies publicades al diari El País en què es veien treballadores sexuals fent la seva feina al costat del Mercat de la Boqueria.

Ràpidament, a més d’escandalitzar-se pel suposat dany al turisme que causarà, n’han culpat la immigració. És més, l’Ajuntament de Barcelona en culpa el fet que el Ministeri d’Interior no expulsi totes les prostitutes sense papers que passen per les dependències de la Guàrdia Urbana. Per la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, la solució és clara: més repressió i més expulsions. I així ha estat, aquesta setmana la presència policial al Raval per fer fora les treballadores sexuals de la zona ha augmentat considerablement.

La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), en canvi, ha criticat que l’Ajuntament utilitzi la repressió policial per combatre la situació, i ha deixat clar que l’entitat aposta clarament per la legalització de la prostitució. De la mateixa manera que les treballadores sexuals, que consideren que amb la legalització seria més fàcil treballar en millors condicions d’higiene i seguretat, i fins i tot deixar de treballar al carrer. És més, la FAVB ha denunciat que des que el 2006 es va començar a aplicar l’ordenança del civisme, la situació ha empitjorat i s’ha augmentat la inseguretat i les males condicions en què les prostitutes exerceixen la seva feina.


[bar group="860×106"]