Setmana de lluita contra els transgènics i per la sobirania alimentària

Coincidint amb el Dia Internacional de la lluita Camperola, es va iniciar ahir dimarts 14 d’abril la setmana de lluita contra els transgènics i la sobirania alimentària convocada pel Grup de treball contra els Petroaliments, del que formen part col·lectius com Transgènics Fora!, Som lo que Sembrem, Entesa pel Decreixement o Ecologistes en Acció.

Aquesta setmana pretén alertar a la població dels greus impactes socials i ambientals causats pel model agroalimentari industrial i els transgènics. Ahir mateix, 6 activistes es van encadenar al Centre de Recerca Agrigenòmica de Catalunya.

Dimarts 14 a primera hora del matí 40 persones, sis d’elles encadenades, convocades pel col·lectiu Transgènics Fora!, van bloquejar durant una hora i mitja l’accés al Centre de Recerca Agrigenòmica, situat a la UAB. Aquesta acció pretén assenyalar “que cada vegada hi ha més evidències científiques que demostren que els cultius transgènics són tòxics per la salut i pel medi i que aquestes no s’estan tenint en compte per les institucions polítiques i científiques de Catalunya”. Segons denuncia Transgènics Fora! el director d’aquest centre, el Dr. Pere Puigdomènech, a més continua afirmant que “els aliments transgènics són els més segurs que hi ha al mercat”, i que “no s’ha reportat ni una sola evidència pel que fa als possibles efectes negatius per la salut o el medi”.

Al llarg de la setmana, a més, es duran a terme diverses xerrades, accions i passis de vídeo i divendres s’ha convocat un cercavila contra els transgènics a les Drassanes de Barcelona. Amb aquesta setmana de lluita, el Grup de treball contra els Petroaliments vol reivindicar la Sobirania Alimentària “com a alternativa responsable, viable i urgent front l’agreujament de les actuals crisis globals (financera, ecològica, alimentària i energètica) que posen en evidència la incongruència del sistema econòmic capitalista”. A més de continuar denunciant l’impacte social i ambiental que suposen els transgènics. Segons els organitzadors, aquests “només beneficien el negoci de la industria biotecnològica i són imposats de manera antidemocràtica malgrat els greus impactes que poden tenir en la salut i el medi ambient”.

 

ILP contra els transgènics
Cal recordar que el passat 11 de febrer el Parlament de Catalunya va acceptar a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular impulsada per Som lo que Sembrem per tal de declarar Catalunya lliure de transgènics i que la discussió parlamentària està prevista per al mes de maig.