[bar group="860×106"]

Setmana de lluita per l’educació pública a Elx

elx02022012La capital del Baix Vinalopó viu un intens cicle de mobilitzacions en protesta contra les retallades en l’ensenyament públic. A cada escola i institut públic de la ciutat s’organitzen desenes d’assemblees i activitats setmanalment. Com a nexe de coordinació hi ha una assemblea general on participen els representants de les diferents assemblees de treballadors/es. Dilluns es reuní l’organ coordinador a l’IES l’Assumpció amb una participació de representants de 50 assemblees de centres, el que ens dóna una idea de la magnitud del moviment. Entre les decisions preses destaca la voluntat d’horitzontalitat, en negar-se a acatar cap acord que signen els sindicats amb el Govern, si prèviament no és aprovat per l’assemblea d’Elx.

Les mobilitzacions contra les retallades i els impagaments han pres força aquesta setmana. Dimecres hi hagué una concentració de 400 treballadors, estudiants, mares i pares al Jardí d’Andalusia, que es convertí en una marxa pels barris del nord de la ciutat. Eixa mateixa nit es produïen tancaments a l’IES el Carrús (amb un centenar de persones), i els Col·legis Públics Miguel de Cervantes i Vicente Blasco Ibáñez.

Aquest dijous al matí els estudiants d’Elx han secundat massivament una vaga contra les retallades. Segons fonts del professorat l’activitat als centres públics d’ensenyament secundari ha estat totalment aturada. La convocatòria a la Plaça de Baix, als peus de l’Ajuntament, ha reunit centenars de joves de tots els barris. En el que va d’any ja en són diverses les aturades i vagues d’estudiants convocades a la capital del Vinalopó. Els estudiants comencen a autoorganitzar-se i en alguns centres es plantegen aturades setmanals.

De la mateixa manera i com cada dijous al matí, el professorat s’ha mobilitzat amb concentracions a les portes dels centres. En la zona nord del barri obrer del Carrús s’han unit les concentracions dels instituts públics Severo Ochoa, Joanot Martorell i Monserrat Roig que han tallat el tràfic en una de les rotondes de l’Avinguda Novelda.

Per la vesprada al voltant de 500 persones s’ha concentrat a la Plaça de Baix en una convocatòria unitària. Per aquesta nit hi ha convocat un nou tancament a l’IES Victoria Kent. La sensació és que l’actitud de la Conselleria d’aprofundir en les retallades -ahir es coneixia la seua intenció d’augmentar les hores lectives, una mesura que deixarà molts professors i professores en l’atur- agreujarà un conflicte que es radicalitza a cada dia.


[bar group="860×106"]