[bar group="860×106"]

“S’ha de saber que som majoria d’antifeixistes i antiracistes”

La fotografia de la concentració antifeixista i antiracista el 9 de febrer a Malmö (Suècia) ha donat la volta al món, i ha servit d’inspiració a Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) a l’hora de convocar una mobilització contra la primera concentració de Pegida al Principat, prevista per avui a les vuit del vespre a la cruïlla entre Avinguda Carrilet i Rambla de la Marina, a l’Hospitalet de Llobregat. La delegació catalana del partit xenòfob cataloga la concentració com a “record a les víctimes del terrorisme jihadista”, i afegeix el lema “patriotes europeus contra la islamització d’Europa”, un lema molt semblant al que dóna nom al partit.

Presència de Pegida als Països Catalans i a l’estat espanyol

Pegida és una formació política originària de Dresden (Alemanya), i tot que recentment s’ha anat estenent per diversos països del nord i el centre d’Europa, no es disposen de dades concretes de la seva implantació a l’estat espanyol i als Països Catalans. El que sí sembla evident, és la seva vinculació amb Plataforma per Catalunya (PxC). La formació xenòfoba catalana està representada amb dos regidors a l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, i diversos dels seus militants van assistir a la manifestació que Pegida va convocar a Dresden. “Sembla que PxC està donant una empenta a Pegida”, afirma l’activista d’UCFR a L’Hospitalet, Pedro Palacios. El principal objectiu de Pegida és crear un moviment racista sòlid a Europa, i és per això que UCFR es pren seriosament la convocatòria d’avui al vespre: “Aquest tipus de manifestacions, i més després dels atemptats de París, pretenen generar islamofòbia”, avisa Palacios. “No volem que la nostra convocatòria faci tenir més ressò a la seva, però tampoc podem amagar la realitat”, considera l’activista d’UCFR. Una realitat que, segons Palacios, reflecteix que Pegida està adquirint força a Europa i, en un moment donat, podria adquirir força als Països Catalans.

La intenció d’UCFR és que la convocatòria “Encerclem Pegida” sigui pacífica i serveixi per fer veure als racistes i feixistes que no són benvinguts a l’Hospitalet de Llobregat. “Treballem perquè se sàpiga que som majoria d’antifeixistes i antiracistes”, conclou Pedro Palacios.


[bar group="860×106"]