[bar group="860×106"]

S’inaugura a Reus la nova seu del Casal Despertaferro

reus 5 febrerHa plogut molt des que ara fa 20 anys un grup de joves vinculats a Maulets decidí engegar el projecte del Casal Despertaferro. Després d’una trajectòria en què el casal es feu un lloc dins l’associacionisme i la vida cultural reusenca, des de fa ja uns quants anys van proposar-se fer un salt endavant molt important.

>>El Casal és un edifici de tres plantes i 400 metres quadrats de nova construcció”

>>És la seu de 10 entitats reusenques”

L’objectiu era construir en un solar de cessió municipal -tal i com l’ajuntament també ha fet en el cas d’altres seus d’entitats- un edifici de baixos i tres plantes. En total, uns 400 metres quadrats i uns baixos on s’hi ubica la Taverna Despertaferro. El finançament de la construcció, uns 300.000 euros, ha vingut en part a través d’una campanya d’aportacions econòmiques de la societat civil, i en altra part de les associacions que tindran la seu al Casal.

Aquest dissabte 5 de febrer fou el dia assenyalat per a inaugurar el nou casal. L’acte s’inicià amb una cercavila des de local de l’antic casal, al carrer Elias, fins al nou casal, emplaçat al carrer Martí Napolità 7. Al llarg de la jornada, els àpats populars s’alternaren amb les actuacions musicals i de cultura popular. La inauguració va ser seguida per més de 400 persones.

En aquest nou casal hi tindran també la seu l’Assemblea de Joves de Reus-CAJEI, el Bou de Reus, el Club Esportiu Despertaferro!, el col·lectiu feminista Dones en acció, l’ONG IGMAN-Acció Solidària, la CUP, l’Assemblea Feminista Revolucionària de Reus L’Hora Violeta, Maulets i el SEPC.


[bar group="860×106"]