[bar group="860×106"]

Sindicalistes lliuren signatures de suport a en Karim a l’Ajuntament de Vilanova

En nom de la plataforma “Que la crisi la paguin els rics”  Josep Bel, coordinador de Co-Bas, i Lluís Blanco, portaveu de la IAC, han lliurat a l’Ajuntament de la ciutat un llistat d’adhesions al manifest de suport al Karim aquest dilluns, 23 de novembre. En fer el lliurament, els representants sindicals han criticat la posició de l’equip de govern municipal que va rebutjar una moció de solidaritat amb en Karim el passat 1 de juny.

En el llistat d’adhesions hi consten les dels sindicats CGT, COS, Intersindical-CSC, Co.bas, IAC, CNT, FTC, FEMEC-CGT i SUC. A més de les seccions sindicals de CGT de Transports Metropolitans de Barcelona, de Parcs i Jardins i del Grup Gas Natural, o el grup de treballadors organtizats de l’asseguradora Zurich.

>> Convoquen un acte de suport amb el jove el dissabte 28.

Acompanyant el món sindical, un seguit d’entitats socials de base s’han afegit al lliurament de signatures com són la Xarxa contra els Tancaments i la Precarietat, l’Associació de Papers i Drets per a Tothom, l’Assemblea per l’Habitatge Digne de l’Hospitalet de Llobregat, l’Assemblea de Barri de Sants, la Comissió Sants en Crisi i el Col·lectiu enFoc. Aquestes mostres de suport han estat recollides en pocs dies i representen el compromís de la citada plataforma cap al cas d’en Karim.

Amb aquest suport, tots aquests representants del món sindical han respost a favor d’en Karim ja que hi veuen un clar capítol de repressió que pretenia, amb la seva detenció ara ja fa un any, fixar un avís per al seguit de mobilitzacions que s’han succeït entorn de la crisi, els acomiadaments i els expedients de regulació d’ocupació. L’empresonament d’en Karim, han advertit, suposarà la mobilització i no quedarà sense resposta.

En Karim Akbih Verdaguer, veí de Vilanova i la Geltrú, conegut membre de la independentista Assemblea de Joves i de l’assemblea d’Endavant de Vilanova, va ser detingut després d’una manifestació convocada per la plataforma “Que la crisi la paguin els rics”. Acusat d’haver agredit un mosso d’esquadra, està pendent de l’execució de la sentència. En Karim es nega a assumir una sanció econòmica alternativa ja que assegura que no està disposat a assumir un delicte que no va cometre i que en tot cas, pel perjudici que suposa que es pugui empresonar algú per no pagar una sanció econòmica, el reafirma en la injustícia del cas i en la seva determinació insubmisa i desobedient. Cal recordar que aquesta actitud coherent pot comportar al jove vilanoví un empresonament de fins a 50 dies.

Acte de suport el dissabte

També en suport a en Karim Akbih, La Coordinadora Antirepressiva del Garraf i Alerta Solidària han organitzat un acte de suport per aquest dissabte dia 28, en què prendran la paraula en Juanan,. representant de la CGT de l’empresa Mahle de Vilanova, Josep Garganté, del comitè d’autobusos de Barcelona, i el mateix Karim. Serà a les 7 de la tarda al TOC (carrer de Sant Sebastià, 11).


[bar group="860×106"]