Stop Pujades de Transport torna al carrer després de les sancions

Diversos activistes de la Plataforma Stop Pujades de Transport veien com la setmana passada l’Ajuntament de Barcelona els feia arribar sancions administratives. En les multes se’ls imputaven danys en vehicles, màquines i infraestructures del transport públic de Barcelona en una mobilització del 27 de març a 2014 a la Plaça de Catalunya. A dia d’avui ja són 18 els activistes que han rebut una multa per aquests suposats fets.

Després d’haver rebut la multa, la Plataforma ha tornat a convocar avui una acció a les set del vespre a la mateixa Plaça de Catalunya, per reclamar un transport públic popular. En la convocatòria de l’acció, la Plataforma deixa clar que la rebaixa experimentada per la targeta T-10 aquest 2015 és gràcies a la mobilització social amb el lema “ha estat la primera victòria”.

Crida a portar càmeres

Tal i com explicàvem a L’ACCENT els activistes d’Stop Pujades defensaven que no havien comès cap de les infraccions recollides al procediment sancionador. A més, la Plataforma es pregunta com pot ser que hagin arribat les multes si el passat 27 de març cap d’ells va ser identificat. Per defensar-se de futures acusacions, avui la Plataforma fa una crida als participants a l’acció a portar càmeres o qualsevol dispositiu que permeti fer fotos o vídeos: “El fet de tenir una gravació juga a favor nostre a l’hora de demostrar que l’acció ha estat totalment pacífica”, explica el membre de la Plataforma Arnau Barquer, que considera que l’Ajuntament de Barcelona intenta criminalitzar el moviment dins l’espai jurídic: “en la meva opinió, primer ho van intentar fer a través d’espais mediàtics i ara ho fan a través de les multes”, considera.

Stop Pujades està treballant per decidir com a afronta les multes imposades als seus activistes, treballant conjuntament amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, així com altres entitats que des del primer moment han format part de la Plataforma. La setmana que ve celebraran la propera assemblea en la qual se seguirà valorant la resposta a oferir després de les sancions del consistori.