Surt la sentència contra Pere i YannEls dos estudiants nord-catalans Pere Habet i Yann Dubois han conegut aquest dimecres 12 d’agost la sentència del judici celebrat el passat 29 de juny, en què se’ls acusava d’ultratges contra tres professors durant la llarga vaga contra la Llei d’Autonomia de 2007. La fiscalia els va demanar tres i cinc mesos de presó.

La sentència, però, els condemna finalment a pagar 550 euros cadascú i a un mes de presó. Dels 550 euros, 200 són per ultratge, 350 pels costos judicials de la Universitat de Perpinyà i el mes de presó pel refús del fitxatge d’ADN. Aquest mes de presó quedarà de moment en suspens i no es farà efectiu si durant els propers 5 anys els dos estudiants no són condemnats per cap altre delicte.

Un centenar de persones s’han concentrat aquest matí davant el Palau de Justícia de Perpinyà per acompanyar els encausats i mostrar la seva solidaritat.

En un comunicat Alerta Solidària i Maulets han denunciat que “els nostres dos companys paguen encara avui la voluntat del poder de desacreditar i de criminalitzar a tot arreu la lluita contra la LRU que ha sacsejat les universitats aquests últims anys”.

A més, han afegit que Pere i Yann no han reconegut cap dels actes “ni cap de les càrregues que se’ls carrega”, doncs “són condemnats perquè la seva opció política i el seu compromís no s’ajusten als defensors de l’Estat”. És per això que, en un termini de 10 dies, es presentarà un recurs a la condemna.