[bar group="860×106"]

Suspès per la pressió popular un desnonament a València

>>Aquesta setmana ja s’han aturat sis desnonaments als Països Catalans

desnonamentLa Plataforma de Persones Afectades per la Hipoteca de València s’ha concentrat avui divendres, dia 17 de juny, al carrer General Avilés del barri de Campanar, mostrant la seva solidaritat amb la intenció d’aturar el desnonament contra una ciutadana. La Plataforma ha exigit a l’administració central i autonòmica que aprovin, amb caràcter d’urgència, una llei en favor de la dació en pagament, així com un programa d’habitatges de lloguer a les persones que travessen dificultats econòmiques i laborals.Els funcionaris de la Ciutat de la Justícia de València no han acudit a efectuar el desnonament programat per avui divendres, a les 10:30. Els integrants de la Plataforma de Persones Afectades per la Hipoteca de València, han emprès els contactes i accions legals per aconseguir la paralització definitiva del desnonament, en constatar greus irregularitats i errors de forma en el procediment judicial.

La Plataforma recalca que “l’èxit d’avui demostra que la unió fa la força i que les nostres iniciatives i demandes són legítimes i assumibles pels nostres representants polítics. Els gairebé 200 ciutadans que hem anat a aturar el desnonament, confirmen l’alt grau de compromís i sensibilitat existent en la nostra societat contra els intolerables i aberrants abusos bancaris”.

Aquest no és l’únic desnonament suspès aquesta setmana als Països Catalans. Ahir dijous a Sabadell finalment el secretari judicial no va comparèixer per a fer efectiva l’ordre de desnonament contra una família. Més de cent persones s’havien concentrat al carrer per impedir aquest desnonament.

També a inicis d’aquesta setmana s’han aturat desnonaments a Rubí, Barcelona, Granollers i l’Hospitalet per la pressió veïnal vehiculada a través de les plataformes d’afectats. La desobediència i l’acció directa contra els desnonaments s’està estenent com una taca d’oli. Cal recordar que de mitjana, a l’estat cada dia 50 famílies són desnonades de casa seva per no poder pagar la hipoteca.


[bar group="860×106"]