Talls de la circulació de tren i viària en l'inici de la vaga

Talls de la circulació de tren i viària en l'inici de la vaga

Tall de la B30 en motiu de la jornada de lluita contra les retallades

La vaga contra les retallades del govern espanyol en els salaris de treballadors i treballadores del sector públic i en les pensions ha començat als Països Catalans amb talls en algunes vies de tren i carreteres.

Des de diversos punts de l’àrea metropolitana de Barcelona han informat a L’ACCENT que entre les 7.30h i les 10 del matí hi ha hagut tallades les línies de tren de Renfe que passen per la UAB, retencions a les entrades al campus amb cotxe, tall amb pneumàtics amb foc de l’autopista B30 i que durant mitja hora un grup de persones ha tallat la Diagonal de Barcelona també amb pneumàtics amb foc.

No hi ha notícies de cap persona detinguda.

>> Llegiu les cròniques de cada lloc dins la notícia

>> Durnant tota la jornada L’ACCENT fem seguiment de la vaga. Informeu-vos del que succeeix al vostre lloc de treball o municipi a través de laccent.cat@gmail.com

Trens i carreteres tallades a la UAB
Des de dos quarts de vuit del matí ens han informat a L’ACCENT des de la UAB que les vies de la Renfe han estat del tot tallades fins a les 10, hora en què alcen els piquets a tot el campus i rodalies. Hi havia desenes de persones a les vies que impedeien el pas dels trens i tenien aturats els combois.

D’altra banda, també a la UAB, hi ha hagut piquets informatius a totes les entrades amb cotxe al campus, per la qual cosa l’entrada amb vehicles era molt lenta. Alguns testimonis han explicat que els piquets han provocat que els vehicles haguessin d’esperar una hora per entrar al recinte universitari.

Fora del campus, un altre grup de persones ha tallat amb pneumàtics amb foc l’autopista B30, per la qual cosa ha quedat tallada.

La Diagonal de Barcelona tallada amb foc
A l’entrada de Barcelona, una seixantena de persones ha tallat durant una mitja hora abans de les 9 l’entrada per la Diagonal a l’alçada de la zona universitària. Els concentrats portaven una pancarta que deia “Lluitant aturarem les retallades” i han creuat pneumàtics al mig de la calçada encesos per aturar el trànsit.