TMB torna a l'ofensiva i demana presó per a un treballador

TMB torna a l'ofensiva i demana presó per a un treballador

</meta>

</meta>

La direcció de TMB ha denunciat al tècnic de la Cotxera Pablo Diez (de Ponent), Andreu de Cabo. Els fets es remunten a l’últim període de vagues, en què hi va haver enfrontaments amb els antiavalots dels Mossos d’Esquadra a la Cotxera de la Zona Franca.

Li demana 2 anys de presó per danys i 18 mesos de multa a 10 euros diaris, o 2 anys de presó per coaccions. El judici se celebrarà el dijous 10 de setembre i els i les treballadores de TMB ja han fet una crida a assistir-hi en suport al seu company.

Per la seva part, els i les treballadores de TMB denuncien que durant aquell període de vagues la Direcció de TMB es va negar a donar la llista de serveis mínims i va demanar als antiavalots dels Mossos que fes fora els piquets informatius amb l’excusa de no retardar la sortida dels autobusos. Mentre que els treballadors intentaven tan sols comprovar si eren o no serveis mínims.

El Comitè de Conveni també ha recalcat que Andreu de Cabo, malgrat ser tècnic, sempre ha fet costat als i les conductores en defensa dels dos dies de descans setmanal. I posen èmfasi en què va estar als piquets, les manifestacions i que “això li ha comportat expedients sancionadors i, ara, una denúncia penal”.