[bar group="860×106"]

Torna el Rebrot a Berga

Després de 3 anys, avui el Rebrot torna a prendre embranzida a la capital berguedana, després de celebrar-se per últim cop a Argentona (Maresme). La iniciativa de Maulets començarà avui amb tot un seguit d’activitats polítiques i de cultura popular, actuacions musicals i xerrades que duraran fins el diumenge 19 de juliol.

Aquest Aplec de Joves dels Països Catalans vol ser un espai de llibertat, de trobada, d’intercanvi d’idees, de busca d’alternatives, de capgirar tot allò imposat i per avançar cap a la independència i la revolució. L’ACCCENT n’hem parlat amb Maulets Berga perquè ens ho expliquessin.

Activitats i organització
Enguany, el Rebrot prendrà un tarannà més formatiu, tot i no perdre el caire festiu que el caracteritza. Maulets Berga ha explicat a L’ACCENT que han “decidit canviar de format i basar-lo més en xerrades i tallers, que no pas en concerts”. D’aquesta manera, les activitats s’orientaran més cap a la formació política i cultural del jovent dels Països Catalans.

Per altra banda, aquestes activitats que es poden consultar a la pàgina web del Rebrot, seran variades i es podran combinar entre elles, potenciant així la diversitat de gustos.

Maulets Berga també ha declarat a L’ACCENT que “s’ha de felicitar a la comissió de Maulets dedicada a l’organització del Rebrot, ja que no ha estat fàcil i han fet una feina que s’ha de valorar”.

Diumenge, a més a més, es farà la pujada al Pi de les Tres Branques, i a les 12 del migdia es farà l’acte polític.

Estimacions
Enguany, s’espera una alta participació a l’Aplec de Joves dels Països Catalans. Maulets Berga ha estimat que compten amb unes 600 persones divendres i potser un miler dissabte. L’organització ha afirmat, també, que “no podem saber com es desenvoluparà el Rebrot, tot i que hi tenim dipositades moltes esperances”.

Espai
El Rebrot es desenvoluparà en múltiples escenaris. Entre aquests, hi ha la plaça Vilamodat, la plaça Maragall, la plaça de les Fonts, la plaça del Forn, el parc de Lledó, el Telecentre i el Camp de Futbol.

Respecte a l’espai, Maulets Berga també explica que “nosaltres vam ser els que ens vem dedicar a l’habilitació dels espais on es faran les activitats, cosa normal, però la resta de gent de Maulets ha fet moltíssimes altres coses, ja que el Rebrot ha estat complex”.

Afegeixen que tot i que les institucions municipals s’animessin a potenciar aquest aplec, es van haver de fer moltes reunions: “Vem haver de reunir-nos amb les Regidores de Governació i Cultura, les dues tècniques de joventut i la policia local”.

La trobada té la col·laboració de L’ACCENT, que hem editat el suplement especial. També hi donen suport Llibertat.cat, la Directa i Racó Català.

 


[bar group="860×106"]