Tots els detinguts en l'operació dels mossos ja són en llibertat

Tots els detinguts en l'operació dels mossos ja són en llibertat

L’operació repressiva iniciada dijous pel departament d’Interior es desinfla. Finalment la poca consistència de les proves ha fet que la jutgessa no accedís a les peticions d’empresonament provisional per a 3 dels detinguts fetes pel fiscal. Dels 4 detinguts a Barcelona, dos han quedat en llibertat amb fiances de 6000€ pel fet de tenir antecedents, i els altres en llibertat sense fiança. Els dos de Tarragona ja van ser alliberats divendres, amb acusacions inconcretes basades en acusacions genèriques.

En el cas de l’independentista de Tarragona, en l’atestat dels mossos, a més de fotos d’incidents del dia de la vaga on no se’l veia, figurava com a prova aquest article d’opinió contra les retallades i la repressió del govern CiU, fet que confirma el caràcter totalment polític de la detenció.

Cap dels mossos amenaça als manifestants

amenaces

Justament el dissabte 21, David Piqué, comissari general de coordinació territorial dels Mossos, en un acte oficial amb presència de Felip Puig i Núria de Gispert, va fer unes declaracions on qualificava de “rates” els i les catalanes que participen en protestes socials, entre diversos altres exabruptes i amenaces de caràcter ultra, aplaudits amb entusiasme per un públic de policies. Piqué va dir que perseguiria els ‘agitadors socials’ “ja sigui en una cova o en una claveguera, que és on s’amaguen les rates, o en una assemblea, que no representa a ningú, o darrere una cadira d’universitat”. Un acte esperpèntic que dóna mostra del nivell de radicalització i de l’estat de psicosi que ha fomentat el departament entre els seus agents, per a fer-los instruments dels seus mètodes cada vegada més violents contra les protestes socials derivades de les retallades.

Aquest diumenge a les sis de la tarda hi ha convocada una manifestació a la plaça Catalunya de Barcelona contra les detencions i per demanar l’alliberament dels 3 estudiants empresonats des del dia de la vaga general. A més, es denunciaran les amenaces i les mesures legals contra les llibertats civils impulsades pel ministeri de l’interior i el departament autonòmic d’Interior.

Més a L’Accent:

+ Desmantellant les llibertats civils

+ Puig estrenarà amb presses el web per a delators abans de les properes mobilitzacions socials

+ Els mossos detenen diversos activistes socials, 4 a Barcelona i 2 Tarragona