Treballadors de Movistar-Telefónica inicien una vaga de fam contra els acomiadaments per baixa per malaltia

vagatelefAquest dilluns 5 de novembre, 5 treballadors de Telefónica inicien una vaga de fam indefinida en protesta per la situació d’en Marcos Andrés, a qui l’empresa va acomiadar per estar de baixa per malaltia. Ara, malgrat que diverses sentències consideren nul·la i improcedent la mesura, l’empresa es nega a readmetre’l.

El cas d’en Marcos no és l’únic, si bé en el seu cas Telefònica reconeixia que la incapacitat temporal estava justificada pel metge de la Seguretat Social, esgrimia que la seva prestació de serveis no resultava “rendible” i que, per això, finalitzava el seu contracte de treball. Hi ha hagut diversos casos semblants, i per això en solidaritat tant amb ell com amb els companys afectats emprenen aquesta protesta, ja que es tracta d’una forma de coaccionar a tots els i les treballadores. El mateix Marcos afirma que “és inhumà i d’una gran baixesa moral utilitzar dues persones amb l’objectiu de coaccionar-ne milers”, i recorda que amb aquesta protesta volen “frenar aquesta injustícia contra els qui generem riquesa, els treballadors, cosa que no fan ni els inversors ni els directius”.

La vaga, que començarà el dilluns 5 amb un flashmob a la plaça Catalunya a les 17h, que seguirà amb una marxa fins al lloc on s’iniciarà el dejuni, és de caràcter indefinit. El dia 11 hi ha convocada a l’ateneu popular de Nou Barris de Barcelona una jornada solidària, des de les 12h del migdia amb activitats de Circ, dinar, un acte sobre ‘formes de lluita i resistència popular’ amb Teresa Forcades i Ada Colau i un concert del cantautor català Feliu Ventura i el grup musical At Versaris.

En suport a la iniciativa de vaga de fam s’ha editat una publicació que us podeu descarregar aquí.