[bar group="860×106"]

Trencar amb Tel-Aviv, aplicar el BDS

L’any 1998 l’Ajuntament de Barcelona va firmar un agermanament a tres amb la ciutat de Gaza i també amb Tel-Aviv. Sovint aquest agermanament amb la ciutat israeliana ha suposat un xantatge per a poder materialitzar l’agermanament amb la ciutat Palestina, fa anys, però, que la comunitat Palestina i el moviment internacional impulsa la campanya BDS (Boicot, Desinversions i Sancions), i una d’aquestes derivades en seria el trencament de l’agermanament amb Tel-Aviv. Ara, a Barcelona, les veïnes tenen la possibilitat de trencar aquest enllaç de la mà d’una iniciativa popular que s’inicia amb la recollida de signatures. En parlem amb l’Alys Samson Estapé, una de les impulsores.

Per què és important aquesta campanya?

Perquè és l’oportunitat de mostrar que la gran majoria barcelonina està en contra els crims d’Israel i a favor dels drets humans del poble palestí. Més de cent cinc organitzacions catalanes s’han sumat a la demanda. Entre elles hi ha els principals sindicats, organitzacions feministes, antiracistes, d’habitatge, etc.

Què es demana?

Estem recollint 3.750 firmes de manera telemàtica i en paper perquè l’Ajuntament de Barcelona inclogui en un punt de l’ordre del dia del proper ple que es trenqui l’Agermanament amb Tel-Aviv.

Per què és rellevant que es trenqui aquest agermanament?

Que Barcelona trenqui l’Agermanament amb Tel-Aviv és una demanda històrica del moviment en solidaritat amb Palestina. Per què Israel utilitza aquests acords per a tapar els crims que comet contra el poble palestí i per a mostrar-se com un país obert, modern i multicultural. Israel només pot continuar cometent aquests crims gràcies a la complicitat internacional. Trencar aquest agermanament és la manera d’enviar un missatge clau a les institucions israelianes que Barcelona no està d’acord amb les seves polítiques racistes i colonials.

I què puc fer jo?

Necessitem suport! Firma a www.stopapartheid.cat i difon. Necessitem arribar a les 3.750 firmes abans del mes de desembre. Ens hi ajudes?


[bar group="860×106"]